Anna Wintour és André Leon Talley

André Leon Talley nem sokkal halála előtt rendezte csúnya viszályát Anna Wintourral

Egykor kolléga volt a Vogue szerkesztőségében a két népszerű újságíró és divatikon, de pár évvel ezelőtt nagyon elfajult egy vitájuk, melynek következtében hosszú ideig nem szóltak egymáshoz. Talley halála előtt sikerült megbékélniük és elásták a csatabárdot. De min tudtak ennyire összeveszni?


André Leon Talley január 18-án halt meg, eddig ismeretlen okból kifolyólag. A legendás újságíró 2020-ban megjelent memoárjában kedvességre képtelen embernek titulálta egykori főnökét és barátját, Anna Wintourt. Ez a szívből jövő harag akkor kezdődött, amikor — Talley állítása szerint — jogtalanul elbocsájtották a MET-gálán hírességeket interjúztató, és a magazin podcastjének a vezető szerepéből.

Elmondása alapján minderre csupán annyi magyarázatot adtak számára, hogy „öreg, túlsúlyos és nem menő".

Bár Talley sokat szidta és becsmérelte Wintourt, egy kérést is megfogalmazott az irányába, amit úgy tűnik, sikerült teljesíteni. Azt remélte, hogy — még a halála előtt — egykoron szeretett ismerőse megtalálja majd a módját a bocsánatkérésnek.

Egy nappal a tragikus haláleset után Wintour a Vogue weboldalán tett közzé egy méltatást, amiben elbúcsúzik Talleytől, és kiemeli, hogy mekkora sikereket ért el a divat és az újságírás területein. Így búcsúzott egykori barátjától a 72 éves folyóirat-szerkesztő:

„Csodálatos, művelt és gonoszul vicces volt, valamint szeszélyes is. Mint minden sok évtizedes kapcsolatban, itt is voltak bonyolult pillanatok, de ma csak arra a briliáns és együttérző emberre akarok emlékezni, aki sok-sok éven át nagylelkű és szeretetteljes barát volt számra és a családom számára is. Mindannyiunknak nagyon fog hiányozni."