Sam Smith a Barbie premierjén Londonban

Sam Smith anti-Barbie-nak öltözött a Barbie-film londoni premierjén

Nem kell tetőtől talpig rózsaszínbe öltözni ahhoz, hogy feltűnjünk egy Barbie-premieren, nézzünk csak Sam Smith-re.


A történelmet író Grammy-győztes (aki a film szupersztárokkal teletűzdelt soundtrackjének az utolsó dalához járult hozzá) azt hirdette szettjével, hogy vállaljuk fel a bennük rejlő anti-Barbie-t.

Smith a Vetements kreatív igazgatójával, Guram Gvasaliával állt össze Greta Gerwig várva várt filmjének londoni premierjére. Megjelenése az arányokkal játszott, és drámaian túl volt méretezve – jó ellensúlyt képezve a főszereplő Margot Robbie csillogó, vattacukros sajtóturné ruhatárával szemben.

Ez az én ódám az összes poplázadóhoz. Ezt a laza megjelenést az arányokkal való játék inspirálta, amit a zseniális Guram az új Vetements-kollekcióhoz készített. Mi is lehetne jobb módja annak, hogy végigsétáljunk a rózsaszín szőnyegen?

mondta Smith a Bazaar.com-nak.

Sam Smith a Barbie londoni premierj\u00e9n

Fotó: Wiktor Szymanowicz/Anadolu Agency via Getty Images

A popsztár megjelenése a Vetements 2024-es tavaszi/nyári kollekciójából származik, amely újragondolta a hétköznapi alapvető ruhadarabokat, hangsúlyt fektetve az oversize sziluettekre és az avantgárd szabásvonalra. Smith a kollekció egyik visszafogottabb együttesét választotta: egy drapp, sötétkék pulóvert, amelynek elején nagyméretű varsity betűtípussal a „16 XL Paris, France" felirat volt olvasható, rendkívül bő farmerrel párosítva, amely a bokája körül összecsúszott. Kiegészítésként egyetlen csepp fülbevalót viselt, amelyen merész, csupa nagybetűs betűkkel a Vetements felirat szerepelt.

Az öltözködési szabályok annyira kiszámíthatóak. Valami cuki és rózsaszín lenne az első gondolat arra, hogy mit vegyünk fel egy Barbie-film premierjére. Sam annyira egyedi és kiszámíthatatlan, hogy a rózsaszín és a bolyhos túl egyszerű lett volna. Ez nem csak az öltözék, ez egy nyilatkozat a befogadásról. Ez egy üzenet mindazoknak a gyerekeknek, akik úgy érzik, hogy nem tartoznak oda. Mindent elérhetsz, amit csak akarsz, anélkül, hogy olyan lennél, mint mindenki más!

− magyarázza Gvasalia a Smith öltözéke mögött álló gondolatmenetet.

Smith új dalával, a Man I Am-mel csatlakoznak a többi A-listás zenészhez, akik a fantasy-vígjáték zenéjét készítették, köztük Nicki Minaj, Dua Lipa és Billie Eilish.

El sem tudom mondani, milyen hihetetlenül izgatott vagyok, hogy részese lehetek ennek az amúgy is ikonikus filmnek a filmzenéjének. Mark Ronson és Greta Gerwig felkértek, hogy írjak egy dalt Ken szemszögéből az egyik jelenethez, és őszintén szólva nagyon jól szórakoztunk ezen. Alig várom, hogy meghallgassátok, mit alkottunk együtt

− mondta korábban Smith egy nyilatkozatban.

A rajongók a Man I Am és a Barbie filmzene album többi részét akkor kezdhetik el streamelni, amikor a film hivatalosan július 21-én a mozikba kerül.

Nyitókép: Wiktor Szymanowicz/Anadolu Agency / Getty Images