Barbie.

A japánok nagyon kiakadtak a legnépszerűbb Barbie-mém miatt – azonnali magyarázatot követelnek

A japán Warner Bros. egyáltalán nem tartja viccesnek a Barbenheimeres mémeket, és emiatt beszólt a saját anyavállalatának is.


A Warner Bros. Japan a Twitteren közzétett közleményében keményen nekiment az általuk forgalmazott Barbie Twitter-fiókjának.

Július 20-án ugyanis egy nappal a két film megjelenése előtt a @BarbieTheMovie fiók reagált a @DiscussingFilm által tweetelt Barbenheimeres plakátra.

Ez egy emlékezetes nyár lesz

– válaszolta a Barbie-fiók.

Ez is érdekelhet: Feminista és depresszív: Barbie és a való világ találkozása nem olyan, mint amire számított

A japánok azonban nagyon megharagudtak a kedves szóváltás miatt. A felháborodásnak történelmi okai vannak, ugyanis a japánok még mindig nem mutatták be az Oppenheimert, mivel a film arról szól, miként alkották meg azt a tömegpusztító fegyvert, amely Hirosimában és Nagaszakiban becslések szerint 129 000 és 226 000 ember halálát okozta.

Rendkívül sajnálatosnak tartjuk, hogy a Barbie-film amerikai főhadiszállásának hivatalos fiókja reagált a Barbenheimer-rajongók közösségi médiás bejegyzéseire. Nagyon komolyan vesszük ezt a helyzetet. Arra kérjük az amerikai központot, hogy tegyék meg a megfelelő lépéseket. Elnézést kérünk azoktól, akiket megsértett ez a meggondolatlan reakciósorozat

– írta a Warner Bros. Japan a Barbie Japan Twitteren közzétett közleményében.

Forrás: AV Club

Kép: Warner Bros.