A Mattel új, olimpiai sportolókat mintázó, és az öt olimpiai ágat képviselő babát, ázsiai résztvevő nélkül

Kimaradt a tokiói olimpiás Barbie-kollekcióból az ázsiai résztvevő

Nagy felháborodást keltett a nemrég, a tokiói olimpia alkalmából piacra dobott Barbie-kollekció, melyből hiányoznak az ázsiaiak.

A Barbie-t gyártó Mattel a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal és a Tokió 2020 szervezőivel közös együttműködésben alkotta meg az olimpiai sportolókat és az öt olimpiai ágat képviselő babát. Bár a cég hangosan hirdeti az inkluzivitást és az innovációt, sokaknak rögtön szemet szúrt, hogy nincs ázsiai sportolót mintázó Barbie a figurák között.

A közösségi médiában sokan csalódottságukat fejezték ki a Mattel iránt, amiért – véletlenül vagy szándékosan – nem gyártottak le ázsiai Barbie-t a kollekcióhoz, de sokan megkérdőjelezték annak lehetőségét, hogy a cég kifelejtette az ázsiai Barbie-t az új összeállításból, mindezt úgy, hogy az idei olimpiát Japán fővárosában tartották.

Néhány napja írtuk meg, hogy a Mattel végre a tudomány felé is nyitott, egyik új kollekciójában a járvány női hősei előtt tiszteleg hat, a COVID-19 elleni küzdelemben a frontvonalon tevékenykedő nőről mintázott figuráival.