Chipses zacskó fehér háttéren

Mi köze az üres chipses zacskónak a biztonságos nyaraláshoz?

Egy légiutas-kísérő szerint ezzel elkerülhetjük, hogy kiraboljanak minket a nyaraláson.

A Hotels & Discounts nevű oldal utazási szakértői szerint a legtöbb ember azt gondolja, hogy a pénzt és az ékszereket a fiókokban hagyni a legbiztonságosabb a nyaralások során, pedig ez az egyik legnyilvánvalóbb hely a szállodai szobákban. Ehelyett a szállodai vendégeknek a legszokatlanabb helyeket kell választaniuk, például a hajkefe nyelét.

A Skyscanner utazási platform azt javasolta, hogy az értéktárgyakat üres üvegekben, napolajos dobozokban vagy ajakbalzsamokban rejtsék el a turisták.

„A legrosszabb forgatókönyv elkerülése érdekében, nehogy kiraboljanak, a legjobb, ha feltűnésmentesek vagyunk. Ne villogtassunk készpénzt vagy drága ékszereket. Ha aggódsz, hogy értékes dolgok vannak a szállodai szobádban, rejtsd el őket egy üres naptejes tartályba. Használhatsz üres ajakápolós dobozokat is, hogy elrejtsd a feltekert papírokat. Megfontolhatod az utasbiztosítás megkötését is”

– ajánlották.

Miguel Muñoz légiutas-kísérő egyetért, szerinte a szállodai szobában lévő ingyenes piperecikkek használata az egyik legjobb megoldás.

A személyzet tagja kifejtette, hogy mindig a szobában található hétköznapi tárgyakat használja a pénz és más értéktárgyak elrejtésére, például egy üres zacskó chipset vagy alufóliát. Muñoz azt javasolja, hogy a gyerekekkel utazó családok a pelenkák segítségével elrejthetik az értékes tárgyakat, és piszkos pelenkának álcázhatják azokat.

A Wheressharon családi utazási blog szakértői azonban arra figyelmeztetnek, hogy ne tegyenek így akkor, amikor a szobát éppen takarítani készülnek.

Emellett használhatunk titkos zsebeket is a ruhák belsejében, sőt, van, aki az oldalon olvasható egyik ötlet szerint a pénzt a szállodai szobában elhelyezett bibliában is tárolhatjuk.

A szakértők szerint a szekrény, az ágy alatti rész és a hűtő a legrosszabb helyek közé tartoznak a dolgok tárolására. Az értéktárgyak bőröndbe rejtését, illetve a matrac alá vagy a szennyes kosárba helyezését szintén kerülni kell.

Az utazási guruk emellett azt tanácsolják, hogy felejtsük el a szobai széfet, mivel a tolvajok valószínűleg átkutatják vagy magukkal viszik azt.

(Express)

Nyitókép: Shutterstock