Ana de Armas a Blonde című filmben

5 érdekesség, amit tudnod kell a Marilyn Monroe-t életre keltő színésznőről

Ana de Armas korábban a legutóbbi James Bond filmben, valamint a nagy sikernek örvendő krimiben, a Tőrbe ejtve című produkcióban mutatta meg tehetségét. Legközelebb a Marilyn Monroe életét feldolgozó filmben lesz látható, előtte viszont összeírtunk 5 érdekességet a nem mindennapi színésznőről.


1. Kubában született és ott is élt 18 éves koráig

1988. április 30-án született egy tanárnő és egy emberi erőforrások területén dolgozó férfi lányaként a kubai Santa Cruz del Norte-ban. Már 14 éves korában elkezdte érdekelni a színészkedés, ezért a kubai Nemzeti Színházi Iskolában tanult. Szenvedélye és tehetsége hamar sikert hozott, hiszen 2006-ban kapta meg első szerepét a Una rosa de Francia című drámában. Ekkor már 18 éves volt, nem sokkal később pedig Spanyolországba költözött, hogy kamatoztassa ambícióit.

2. Első nemzetközi szerepe

A 2016-os Hands of Stone című életrajzi film jelentette számára a kitörést, hiszen ez volt első nemzetközi szerepe. A filmben Robert De Niroval együtt játszhatott, miközben Roberto Duran — híres boxoló, a film központi alakja — feleségét keltette életre. Ezt követően olyan produkciókban kapott munkákat, mint a 2015-ös Knock, Knock, amiben Keanu Reeves-el együtt tűnt fel.

3. Amerikába költözését nyelvi hiányosságai is nehezítették

2014-ben döntött úgy, hogy több munka reményében elhagyja Spanyolországot és Los Angelesbe költözik, viszont volt egy kis bökkenő. Abban az időben még nem tudott angolul beszélni, kizárólag spanyolul, így kénytelen volt gyorsan megtanulni a nyelvet.

4. Volt már férjnél

Mielőtt elhagyta volna Spanyolországot, 2011-ben feleségül ment Marc Clotet színészhez. Házasságuk nem volt hosszú életű, ugyanis 2013-ban elváltak egymástól. Mivel akkoriban még nem volt annyira híres színészi körökben, mint napjainkban, így a szakításuk részleteiről és okairól nem lehet sokat tudni.

Kapcsolatait napjainkban privátként kezeli, tehát szinte semmit nem lehet tudni arról, hogy kivel randevúzik jelenleg.

5. A leghíresebb színésznők mintájára építi karrierjét

Példaképei között szerepel többek között Cate Blanchett, Meryl Streep, valamint Penelope Cruz és Kate Winslet is. Hollywoodban nem ritka, hogy a feltörekvő fiatalok hatalmas álmokkal vágnak bele a szakmába, Armas pedig egyre közelebb kerül céljai eléréséhez.