Britney Spears új show-ja, a Domination sajtóbejelentésén 2018-ban, Las Vegasban.

Britney Spears apja lemond a lánya feletti gyámságról

Britney Spears szurkolóinak több hónapos nyilvános nyomása után Jamie Spears csütörtökön jelezte, visszalép a gyámságtól.

Apja végül úgy döntött, hogy a Britney Spears feletti gyámságot átadja olyannak, aki az énekes szerint alkalmasabb a feladatra, írja a CNN.

„Valójában nincsenek tényleges okok arra, hogy felfüggesszék vagy elmozdítsák Spears urat mint a hagyaték őrzőjét, és erősen vitatható, hogy a jelenlegi időpont a legalkalmasabb a gyámságváltásra Spears kisasszony számára. Mindazonáltal, bár Mr. Spears az indokolatlan támadások szüntelen célpontja, a lányával folytatott nyilvános csata miatt nem hiszi, hogy azzal Spears kisasszony érdekeit szolgálná"

– olvasható a Jamie Spears által benyújtott kérelemre reagáló jodi dokumentumban.

Britney ügyvédje, Mathew Rosengart elmondta, örülnek a döntésnek, mert az igazolás az énekes számára. Hozzátette, hogy csalódottak azonban, mert Jamie Spears a kérelemben megtámadták Britney anyját is, miszerint az lánya felé sem nézett az elmúlt tizenhárm évben.

Britney Spearst tizenhárom évvel helyezték apja gyámsága alá, a popsztár néhány héttel ezelőtt a bírósághoz fordult annak érdekében, hogy kiléphessen apja gyámsága alól, de a bíró elutasította kérését. Nem sokkal később felmondott a menedzsere, majd a jogi képviselője is.