Britney Spears a Volt egyszer egy Hollywood című film Los Angeles-i premierjén 2019. július 22-én

A rajongók rájöttek, kiről szól a 2000-es évek kultikus dala

Több mint 20 évvel a megjelenése után Britney Spears Toxic című száma az Y generáció egyik meghatározó dalává vált, de hogy ki ihlette a dalszöveget, az mindig is rejtély volt. Most azonban a rajongók úgy gondolják, rájöttek, ki az a személy.

A TikTok-felhasználó Jason Pargin egy új videóban elmagyarázta, hogy a Toxic valószínűleg egy Noel Fitzpatrick nevű állatorvosról szól, aki jelenleg a BBC The Supervet című műsorának házigazdája. Bár ő nem járt Spearsszel, de randizott a dal egyik társszerzőjével, Cathy Dennisszel, és 2003-ban szakítottak, ugyanabban az évben, amikor a dal íródott.

Fitzpatrick hallott a pletykáról, sőt a brit This Morning című műsorban meg is kérdezték tőle, ő ihlette-e a Toxic szövegét.

„Lehet, hogy Kylie Minogue-ot kellene megkérdeznie, hogy a 'Can't Get You Out of My Head' rólam íródott-e”

– válaszolta Fitzpatrick, arra utalva, hogy Dennis is társszerzője volt a 2001-ben megjelent számnak, amikor még randiztak. (Dennis a Toxic-ot is felajánlotta Minogue-nak 2003-as Body Language című albumához, mielőtt Spears felvette volna).

Fitzpatrick tehát valószínűleg két klasszikus popdal ihlettője is volt a 2000-es évek elején. Ahogy azonban Pargin a TikTok-on megjegyezte, senki sem tudhatja biztosan.

A Toxic Britney Spears egyik legnagyobb slágere volt a kezdetektől fogva, a 2000-es Oops!…I Did It Again című száma óta először került fel a Billboard Top 10-es listájára, és Grammy-díjat nyert a legjobb dance/elektronikus felvétel kategóriában, jelenleg 658 millió megtekintésnél jár a Youtube-on.

(Bustle)

Nyitókép: Shutterstock