buégari hotel parizsban az eiffel toronnyal a hatterben

Videón járhatjuk be a frissen megnyitott párizsi Bulgari Hotelt

Párizsban eddig sem volt hiány a gyönyörű luxushotelekből, most azonban egy új név bukkant fel: múlt héten nyílt meg a Bulgari Hotel, amely kortárs olasz stílust hozott a sikkes francia fővárosba.


hotel bulgari paris egyik lakosztalya

Fotó: Bulgari Hotels

Az elegáns Avenue George V-on nyílt meg a múlt héten a legújabb párizsi luxusszálloda, a Bulgari Hotel Paris. Az ékszermárka nem most vágott bele a vendéglátásba, a Bulgari Hotels & Resorts Collection immár hét tagot számlál, Milánóban, Londonban, Dubajban, Balin, Pekingben és Sanghajban is találunk egy egységet, és valószínűleg bejött a szállodabiznisz nekik, ugyanis villámgyorsan bővülnek is tovább, három éven belül öt további helyen nyitnak, Rómában, Moszkvában, Tokióban, Miami Beach-en és Los Angelesben.

Ahogyan a további épületeknél, most is Antonio Citterio Patricia Viel és Roberto Mariani készítette a terveket, hogy kortárs olasz dizájnt hozzanak a legendás párizsi Aranya Háromszögbe (ez az Avenue George V, a Champs-Élysées és az Avenue Montaigne által határolt rész, a város legdrágább környéke). Ezzel tudatosan lógnak ki a környék századfordulós-nagypolgári stílusú lakosztályai közül.

Kortárs olasz antik tradíciókkal

a parizsi bulgari hotel penthouse-a

A penthouse teraszáról 360 fokos panoráma nyílik a legfontosabb párizsi látnivalókra, mint az Invalidusok és a Sacre Coeur.

Fotó: Bulgari Hotels

76 szobájával a környéken egészen intim méretűnek számít a Bulgari Paris, ezért szándékosan otthonos, már-már lakóházszerűvé tervezték a dizájnt. Olasz kézművesek mellett más tradíciót is hoztak otthonról a szállodába: az aperitívót. Részben klasszikus itáliai koktélokat álmodtak itt modern formára, mint a Negroni, és olyan extrákkal körítették, mint a Scugnizzo, ami tequilából, articsókaszirupból, kivikivonatból és jalapenoesszenciából készül. A bár mellett kapott helyet az egyszerűen Il Ristorante nevet viselő étterem is, amely szintén kortárs olasz stílust képvisel mind az enteriőr, mind a konyha szintjén, a szezonalitásra és az egyszerűségre koncentrálva.

A Bulgari hotelek mind híresek a wellness-részlegeikről, és nincs ez másképp itt sem: a római fürdők pompázatos tradícióját igyekeznek megidézni a mozaikokkal gazdagon díszített, 370 négyzetméteren elterülő medencékkel és szaunákkal.

Itt videón bejárhatjuk a frissen megnyitott szállodát:

Ha valaki épp szállást kerezs Párizsban, korábban is mutattunk csodás példákat: nemrég nyílt meg versailles-i palotában a Le Grand Controle, ahol francia császárok módjára szállhatunk meg, ezt a lakosztályt Francis Ford Coppola tervezte, a Le Meurice-ben pedig Picasso tartotta az esküvőjét egy ukrán táncosnővel.


Nyitókép: Bulgari Hotels