Klye Jenner kék felsőben

Klímabűnözőnek nevezték Kylie Jennert - óriási szennyezést követett el

Az elmúlt években már számtalanszor hallottuk több helyről is, hogy bolygónk hatalmas veszélyben van és ha nem változtatunk életvitelünkön, akkor a klímakatasztrófa elkerülhetetlen lesz. Úgy tűnik, hogy Amerika celebje, Kylie Jenner ezzel egy percig sem törődik, amiért meg is kapta a „klímabűnöző” ragadványnevet.


Egy amerikai Twitter-fiók, a @CelebJets a külföldi sztárok magángépének útját követi le. Így derült ki az is, hogy Kylie Jenner egy 45 perces autóutat a repülővel tett meg, ezzel 17 percre rövidítve útját – írja a Paper.

Bár a mai rohanó világban mindannyian a hatékonyságra és a közlekedési forgalom elkerülésére törekszünk, Jenner ezzel a húzásával túl messzire ment. Egy magánrepülőgép karbonlábnyoma durván meghaladja egy autóét és nekünk, hétköznapi embereknek, akik a közelgő éghajlati katasztrófa miatt próbáljuk csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást, a szépségmilliárdos repülése bicskanyitogató lehet.

A pofátlanság érzetét tovább fokozza az is, hogy a celeb Instagram-oldalán közzétett egy fotót, amin párja mellett áll a repülőgépek között, ezzel a felirattal:

„A tiédet, vagy az enyémet akarod vinni?” – utalva a kérdéssel arra, hogy ők két magángéppel is rendelkeznek.

A Twitter-népét olyannyira felháborította ez az eset, hogy Kylie Jennert klímabűnözőnek kiáltották ki és rengetegen fordultak el tőle. Azt gondoljuk, hogy ez érthető.

Nyitókép: Getty