Christian Horner

Privát üzenetekkel buktatták le a zaklatási botrányba keveredett Christian Hornert

A már korábban is szárnyra kelő pletykákat - miszerint a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szexuálisan zaklatott egy női alkalmazottat -, most beigazolt néhány szaftos privát üzenet, melyeket nyilvánosságra hoztak.


Régóta tudjuk, hogy a férfiklimax sokkalta szórakoztatóbb, mint a női, hiszen az utóbbi hízással és hőhullámokkal jár, az előbbi azonban motorral, kabrióval és fiatal lányokkal. Ha még a midlife crisis című pazar koktélhoz keverünk némi hatalmat, hírnevet, na meg persze pénzt, akkor az arra hajlamos férfipéldányok végképp képesek elhinni, hogy egyrészt sokkalta magasabbak, izmosabbak és jóképűbbek, mint amit a kis hazudós tükörképük mutat. Másrészt, nekik aztán tényleg minden megengedett, harmadrészt pedig a trubadúros széptevés kiment a divatból. Az a nő, aki nem alél el nyomban tőlük, az nyilván csak kelleti magát, nekik pedig kell is.

Alighanem valami hasonló történhetett a Red Bull-főnök Christian Hornerrel is. Az idény előtti uborkaszezont azzal a hírrel sikerült a csapatnak még február elején színesítenie, hogy független vizsgálatot indítottak Horner ellen egy női alkalmazottal szembeni helytelen viselkedése és nem megfelelő vezetői magatartása miatt. Mivel az egyébként zseniális, sikert sikerre halmozó Horner szerénytelen véleményem szerint egy valóságos vezető-géniusz, akinek a szokásos brit fekete humoron túl jókora adag szarkazmust is sikerült stilisztikailag magára szednie, így eleinte mindenki arra gyanakodott, hogy alighanem bántó volt és goromba, amit a mimózalelkű kis hölgy a szívére vett.

Aztán a hírek szokásuknak megfelelően tovább szivárogtak és már egyre többször merült fel a narratívában a zaklatás szó, aminek gondolom az egykori Spice Girls-lány feleség, Geri Halliwell is megörülhetett néhány ajtócsapkodás erejéig. Szokásának megfelelően a haraszt csak akkor zörög, ha némi szél is mocorgatja, így feltehetőleg az itteni vád sem lehetett légből kapott, ha Horner szeretett volna már a vizsgálat indítása előtt megegyezni a hölggyel, akinek a vád visszavonására való hajlandóságát 300 millió forintnyi pénzösszeggel is növelte volna akár.

Az ajánlatot azonban a kifogással élő alkalmazott elutasította, és úgy tűnik, nem ez volt az első Horner-ajánlat, amivel így tett. Közben persze mindenki tette a dolgát: a csapat készült az autó bemutatójára és a szezonkezdésre, Horner morcoskodott és ártatlanságot bizonygatott, a sajtó kételkedett, az ezzel foglalkozó szakemberek zseniális mémeket gyártottak. A múlt heti szezonkezdés előtti utolsó órákban, még szerdán érkezett a hír, hogy Hornert felmentették a vádak alól, tehát igazítsa helyére glóriáját és bátran tarthatja továbbra is kezében az energiaitalos istálló gyeplőjét. A várva várt nyugalom azonban alig egy napra simogatta ki a Brit Birodalom Rendjének parancsnoki homlokáról az ötvenéves barázdákat, mert a csütörtöki második szabadedzés közben igazán érdekes tartalmú levelet kaptak a Forma–1-es paddock lakói.

A magát „Anonymous Reporternek”tituláló forrástól származó e-mail 79 fájlt tartalmaz, amelyek szinte teljes egészében a hölgy és Horner közti, WhatsApp-on folytatott beszélgetések képernyőfotóit tartalmazzák néhány képpel kiegészülve. Ha a pikáns képek valódiak, akkor egyrészt nem teljesen értem, hogy vajon Horner a hölgy szánalmára hajtott-e, mivel dicsekvésre semmiképp nem volt alkalmas. Mindenesetre a koronaékszeres célfotót és a screenshotokat megkapta az F1 és FIA teljes vezetősége, a többi 9 csapat vezetői és a fajsúlyosabb sportsajtó képviselői, így aztán nem csoda, ha Horner hamuszürke arccal vonult vissza a motorhome ablaktalan irodáiba. A versenyhétvégén nyújtott teljesítményük ugyan szokásosan kikezdhetetlen volt, hiszen a Red Bull a dobogó két legmagasabb fokát bitorolta el egy másik galaxisban versenyezve, mint ahol a többi autó rótta a köröket, és persze Geri Halliwell is tökéletes alakítást nyújtott, ahogy egy valóságos szatellit-mosolyt sugározva közlekedett a pálya környékén el sem engedve a férje kezét. Mindenki más azonban két lábbal állt bele azonnal az eddig rezzenéstelenül gúnyos mosolyt és 10 centi vastag páncélt viselő Hornerbe: a háromszoros holland világbajnok Max Verstappen apja egyenesen távozásra szólította fel a Red Bull osztályfőnökét morális válságra és a csapat szétesésére hivatkozva. Jos Verstappen neve már eddig is fent volt a gyanúsítottak listáján, hiszen viszonya Hornerrel már egy ideje megromlott, az pedig felettébb érdekes, hogy a vizsgálódásról először a tulipános, fapapucsos média szellőztette meg a frivol híreket. Ralf Schumacher is huhogva vészmadárkodott, Verstappen apuka pedig a Mercedes-főnök Toto Wolffal parolázott, hetyegett, vacsorázott a versenyhétvége egészében, miközben sejtelmesen válaszolgattak a sajtó kiváncsiskodó kérdéseire.

Ezen a hétvégén az erényességet is vizslató vallásrendőrséget üzemeltető Szaúd-Arábia érkezik meg a száguldó cirkusz karavánja a ramadán előtti pillanatokban, ezért jó lesz, ha Horner csomót köt a telefonjára. Is. Vigasztalásul pedig kizárólag nagymamámat tudnám neki idézni, aki mindig azt mondta, hogy egy férfi akkor öreg, ha már annak örül, ha egy nő nemet mond neki. Eszerint Horner még nem öreg, hurrá!

Az íróról
„László Nicole vagyok, egy méltán ismeretlen, II. kerületi családanya. Három gyerek, egy macska és egy férj anyukája, aki rajong az utazásért, a jóféle étkekért, a pedigrés buborékokért, a száguldó cirkuszért, az életért, a pikírt humorért, a pengeéles elmékért, a szép ruhákért és végül, de elsősorban a családjáért. Néha virtuális pennát ragadok, hogy megosszam a jártomban-keltemben tapasztaltakat és időnként életvezetési tanácsokat is osztogatok tök kéretlenül.”
A szerző további írásai itt olvashatók.