Andrew Fletcher

Meghalt a Depeche Mode alapítótagja, Andrew Fletcher

Andrew Fletcher, a Depeche Mode zenekar alapítótagja 60 éves korában hunytel.


Meghalt Andrew Fletcher, a befolyásos angol elektronikus zenekar, a Depeche Mode alapító tagja. Míg a Rolling Stones megerősítette, hogy Andrew természetes úton távozott az élők sorából, a banda az alapító korai elhunytáról beszélt. A közleményben azt is megjegyezték, hogy Fletchernek „igazi aranyszíve volt, és mindig ott volt, amikor támogatásra, élénk beszélgetésre, jó nevetésre vagy egy hideg italra volt szükségük".

A ma már Depeche Mode néven ismert banda 1980-ban, az angliai Basildonban alakult Compposition Of Sound néven. Amikor behozták Dave Gahan énekest, megváltoztatták a zenekar nevét Depeche Mode-ra. A banda óriási sikert aratott az Egyesült Királyságban, és az Egyesült Államokban is az „Enjoy The Silence”, a „Just Can’t Get Enough” és a „Personal Jesus” slágereivel.

Fletcher elektronikus basszusgitáron és billentyűn játszott, de ezen kívül egyéb fontos szerepeket is betöltött a banda életében. Gyakran tekintették őt a zenekar menedzserének, aki a dolgok üzleti oldalát kezelte, valamint béketeremtő szerepet töltött be a többi tag összetartásában.

2020-ban a Depeche Mode bekerült a Rock And Roll Hírességek Csarnokába, azonban a koronavírus arra kényszerítette a szervezőket, hogy lemondják az extravagáns élő eseményt és a szokásos ünnepi koncertfellépéseket. Helyette visszafogott, videókoncert készült.

Depeche Mode tagjai egy elragadóan szeretnivaló Zoom-koncertet adtak elő, ahol rácsodálkoztak, hogy képesek videón keresztül is zenélni és figyelni egymásra.

Nyitókép: Getty

Forrás: AvClub