A Dior logója az egyik zürichi üzletén

Michelin-csillagos séffel nyit éttermet a Dior

A Monsieur Dior a tervek szerint 2025-ben nyitja meg kapuit Oszaka kikötővárosában.

A francia divatház nemrég jelentette be, hogy 2025-ben új éttermet tervez nyitni Oszakában. A Monsieur Diort Anne-Sophie Pic, a délkelet-franciaországi, három Michelin-csillaggal büszkélkedő Maison Pic nevű étterem séfje vezeti majd. Pic a Michelin-skála legtöbbet kitüntetett női séfje, kilenc éttermében összesen 10 Michelin-csillaggal rendelkezik.

Pic és a Dior hosszú távú partnerséget kötöttek, amely már most gyümölcsözőnek bizonyul, a duó tavaly év végén már nyitott egy kávézót Oszaka partjainál. A Kanszai nemzetközi repülőtéren található Café Dior a Christian Dior archívumából inspirált süteményeket és tortákat kínál.

Az ízletes finomságok a ház számos jellegzetes mintáját mutatják be, köztük az ikonikus cannage és Toile de Jouy motívumokat, valamint a híres tyúklábmintát és a szélrózsa emblémát.

„Christian Dior kétségtelenül a női ideál divattervezője. Egyedi kreációinak ívelt vonalain keresztül emeli fel a nőket. Női séfként ez az érzékenység megindít, és büszke vagyok arra, hogy ezzel a szövetséggel a francia eleganciát és a savoir-faire-t [„tudni, hogyan kell csinálni valamit - szerk.] ünnepelhetem”

– olvasható Pic egy nyilatkozatában.

A japán településen nyíló étterem a Maison Pic és a Dior elegáns stílusának ötvözetét tükrözi majd, de a fent említett kávézónál tartalmasabb ételeket kínál majd.

A Dior szerint ez a legújabb vállalkozás újabb lépést jelent a márka stratégiai terjeszkedésében a luxus különböző területein.