Disney-logo.

2 éve sincs, hogy megnyitott, máris bezár a Disney milliárdos csodahotele – ez lehet az oka

A Disney cégcsoport egyik legkülönlegesebb élményparkja, a Disney World szeptember végén bezárja a Star Wars tematikájú luxusszállodáját, ami kevesebb mint két éve nyílt meg.


A Walt Disney Co. a napokban hozta nyilvánosságra, hogy a Star Wars: Galactic Starcruiser nevű szálloda szeptember 28-30-án indul „utolsó útjára".

Az orlandói hotel 2022 márciusában kifejezetten nagy csinnadratta közepette debütált. A szálloda tematikája igen izgalmas, ugyanis a kétnapos tartózkodás alatt egy komplex Star Wars-élményt kapnak az odalátogatók, ahol különböző feladatokat kell teljesíteniük.

Ez is érdekelhet: Ezek az ikonikus Disney-mesék kapnak folytatást a közeljövőben

A Disney képviselői nem fejtették ki, hogy miért döntöttek így, de úgy fogalmaztak, hogy a cég „új mércét állított fel az innováció és a magával ragadó szórakoztatás terén".

A fájdalmas döntésnek azonban valószínűleg anyagi okai vannak: a Disney vezérigazgatója, Bob Iger ugyanis februárban bejelentette, hogy a vállalat 5,5 milliárd dollárral csökkenti a költségeket.

Továbbá a hotelt rendszeresen kritizálták az odalátogatók, hiszen egy átlagos éjszaka egy főre vetítve 1209 dollár, azaz 422 ezer forint.

Emellett a cég további megszorításokat is tervez, ugyanis végül nem építik meg az 1 milliárd dolláros kampuszukat sem Floridában.