A Downton Abbey plakátja

Legyél te is a Crawley-család tagja az új filmben megismert francia villa kibérlésével​

A Downton Abbey: Egy új korszak messzire kalauzolja a rajongókat a megszokott kúriától, egészen egy Franciaországban található villáig. A széria kedvelői számára nagyon különleges lehet ez a helyszín, ugyanis egyedül, valamint nagyobb társaságokkal is kibérelhető az egész ingatlan.


A névadó Downton-i kastély talán a legnagyobb vonzereje a történetnek, viszont kétségtelenül van emellett egy különleges hangulata is a sztorinak, melynek köszönhetően egy sorozat, valamint egy első film után újra behívták a folytatást. A megszokott helyszín mellett ezúttal egy új birtok is kiemelt szerepet kap, egyben pedig a bonyodalom forrása is lesz.

A történet szerint a család legidősebb tagja, a Maggie Smith által alakított Violet Crawley megörököl egy franciaországi ingatlant egy titokzatos férfitől. Bár az úrnak van egy örököse, valamint a felesége is életben van, mégis a brit úrhölgyet jelölte meg a villa tulajdonosaként végrendeletében. A főszereplő család nem igazán érti a történések okát, viszont elutaznak megnézni a birtokot, hátha fel tudják göngyölíteni az ügyet.

Az idilli hangulatú, pálmafákkal körülölelt kastély a Villa Rocabella nevet viseli. Egy századfordulós kúriáról van szó Le Pradet-ben, St Tropez-től körülbelül egy órányira nyugatra. A háromhektáros, mediterrán stílusú házat egy dán építész, Hans-Georg Tersling tervezte a 19. század végén. Kezdetben irodalmi szalonként szolgált a kor legnagyobb avantgárd művészei számára, majd a második világháborút követően 2000-ig gyermekek számára fenntartott nyaralóvá alakították a palotaszerű otthont.

Napjainkban összesen 42 ember álszállásolására alkalmas a birtokon elterülő villa, mely valójában három különálló házként funkcionál. A pazar fogadószobák, úszómedence és edzőterem mellett magánbejáratú séf, komornyik, valamint egy csapos és házvezetőnő biztosítja a vendégek kényelmét.

A telek tökéletesen alkalmas nagy társaságok ellátására, de akár külön házrészeket is ki lehet bérelni legfeljebb 10-15 fő részére. Amennyiben csak egyedül szeretnéd kiélvezni a Downton Abbey hölgyeinek vagy urainak mindennapi életét, akkor akár egy-egy szobát különállóan is bérbe vehetsz. Minden ott töltött naphoz all inclusive ellátás tartozik, a lehengerlő élményhez pedig akár 400 fontért, vagyis hozzávetőlegesen 180 ezer forintért megtapasztalható naponta.