A párizsi Eiffel-torony éjszaka, kivilágítva

Saját magának építtetett lakosztályt az Eiffel-toronyban tervezője

Gustave Eiffel saját lakást tervezett magának a párizsi nevezetesség tetején, mely a nagyközönség számára is látható vált.

Ha Párizsba utazik valaki, nagy valószínűséggel nem fogja kihagyni a látnivalókból az Eiffel-tornyot. Négy szerencsés embernek azonban nemcsak megcsodálni, de megszállni is lehetősége lesz a Gustave Eiffel által tervezett, az 1889-es világkiállításra készült toronyban.

Sokan nem tudják, hogy az építményben két lakosztály is található, melynek egyikében az UEFA Euro 2016 focibajnokság ideje alatt négy szerencsés ember szállhatott meg öt évvel ezelőtt. Az Eiffel torony lakosztályai csodás panorámát nyújtanak a Diadalívre, a Sacre Coeur-re vagy éppen a Szajnára.

A másik lakosztályt még maga Gustave Eiffel tervezte magának, mely most a nagyközönség számára is látogatható vált. A helyért sok párizsi irigyelte Eiffelt, Henri Girard La Tour Eiffel de Trois Cent Métres (A 300 méteres Eiffel -torony) című könyvében azt írja, hogy a párizsiak kisebb vagyont ajánlottak fel, hogy egyetlen éjszakára kibéreljék lakását, de Eiffel ezt következetesen visszautasította. Időnként azonban olyan nagy presztízsnek örvendő vendégeket fogadott, mint Thomas Edison.