Elvis Presley

Elvis Presley unokája reagált az érkező életrajzi filmre

A filmet nemrég mutatták be a Cannes-i Fesztiválon, ahol a világhírű énekes élő rokonai is megtekinthették az alkotást. Köztük Riley Keough — Presley unokája — is, aki a stáblista után kendőzetlenül elmondta véleményét az életrajzi műről.

Riley Keough élete során olyan tehetséges színésznőnek és rendezőnek mutatkozott, hogy karrierjét teljesen el tudta választani világhírű felmenője örökségétől. Bár már korábban is modellkedett és játszott kisebb produkciókban, a nagy kiugrást mégis a 2015-ös Mad Max jelentette.

Az Elvisről megjelenő filmet aMoulin Rouge! elkészüléséért is felelős Baz Luhrmann rendezte. A produkcióban a híres énekest alakítja majd Austin Butler, mellette pedig olyan tehetséges színészek tűnnek még fel a vásznon, mint Olivia De Jonge és Kodi Smit-McPhee, valamint Tom Hanks, aki a menedzsert személyesíti meg.

Elöljáróban annyit árultak el a sztoriról, hogy rocker és filmsztár káprázatos magasságokba emelkedésének krónikája lesz, melyben a menedzserével, Tom Parker ezredessel való bonyolult kapcsolatáról is szó esik

A cannes-i bemutatón Keough édesanyjával, Lisa Marie Presleyvel és nagymamájával, Priscilla Presleyvel tekintette meg a produkciót. A film befejezése után a színésznő a Varietynek adott interjút, melyben elmondta, hogy nagyon meghatotta film és jól esett neki, hogy a rocksztár ezen oldalát ragadta meg a rendező.

„Nagyon érzelmesdús élmény volt. Nagyon intenzív nézni, amikor a családodról van szó. Az első film, amit a moziban láttam, és amitől azt mondtam, hogy filmes akarok lenni, az a Moulin Rouge! volt 12 éves koromban. Igazi megtiszteltetés volt tudni, hogy Baz csinálja ezt a filmet. A Rómeó + Júlia és a Moulin Rouge! az akkori koromhoz képest nagyon erős volt. Nem mintha bármiben is bizalmatlan lettem volna Bazzal szemben, de az ember védi a családját. Végül is nem fogjuk megmondani Baz Luhrmann-nak, hogyan készítsen filmet.

Az első öt percben éreztem, hogy Baz és Austin mennyi munkát fektettek abba, hogy megpróbálják jól csinálni. Azonnal elérzékenyültem. Öt perc után sírni kezdtem, és nem hagytam abba. Sok családi és generációs trauma szakadt fel bennünk. Megtisztelve éreztem magam, hogy ilyen keményen dolgoztak és tényleg elkapták a lényegét. Austin olyan gyönyörűen megragadta ezt”

— olvashatjuk Keough teljes véleményét a Screen Rant cikkében.

Figyelembe véve, hogy Presley élő rokonaiból milyen érzéseket hozott felszínre a produkció, kétségtelen, hogy a megjelenés után is hatalmas érdeklődésnek örvendenek majd a készítők. Bár az énekes még Keough születése előtt elhunyt, mégis hatalmas élmény lehetett számára azzal a két személlyel együtt nézni az életrajzát, akik mindenkinél jobban ismerhették őt.

Nyitókép: Getty