Zendaya a 2022-es Emmy-díjátadón

Zendaya történelmet írt az Emmy-díjátadón az Eufóriában nyújtott alakításával

A 2022-es Emmy-díjátadón Zendaya több szempontból is történelmet írt győzelmével. Ami közös bennük, hogy mindet az Eufóriában betöltött szerepének köszönheti. Meghatottságáról, gondolatairól, valamint a sorozat hátterében nyújtott kreatív hozzájárulásáról több információt is megosztott.


„A legnagyobb vágyam az Eufóriával kapcsolatban az volt, hogy segítsen meggyógyítani az embereket, és csak szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki megosztotta velem a történetét"

— mondta a 26 éves színésznő, miközben az Emmy történetének legfiatalabb színészi kettős győztese lett.

Első Emmy-díját 2020-ban nyerte el, szintén az HBO Eufória című sorozatárért, melyben a drogproblémákkal küzdő, eléggé elveszett karaktert, Rue-t keltette életre. Idén rekordot jelentő négy díjra jelölték a sorozat executive producereként, valamint a dalszövegeiért, melyekkel kiegészítette a show hangulatát.

Ő írta többek között az I'm Tiredöt és az Elliot's Songot a részekhez.

Zendaya elmondása szerint a sorozat munkálatai nagyon sokat tanítottak neki. A rendezők mellett állva egyre többet tudott segíteni a jelenetek megkomponálásában, így folyamatosan nagyobb felelősséget kapott. Hagyták neki, hogy a saját kreativitását is belevigye a karakterbe és a műsorba, így talán ennek is köszönhető a széria elsöprő sikere.

Az Eufória a nagy nézettségű második évaddal bővítette Emmy-győzelmeinek listáját, melyek közül említésre méltó a kiemelkedő drámasorozatnak járó elismerés. Az első évad egyébként a hat jelöléséből három győzelmet aratott, köztük Zendaya legjobb női sorozat-főszereplőnek járó díját, melyet a színésznő idén sikeresen megvédett.

A most elért rekordjait figyelembe véve nem csak a legfiatalabb kétszeres Emmy-győztes lett, hanem az első fekete nő is, aki kétszer nyert Emmy-t egy drámasorozat főszereplőjeként.

A sorozat várva várt harmadik évadjának forgatásai még nem kezdődtek el, de Colman Domingo elmondása szerint néhány igazán nagy durranásra lehet számítani. Amennyiben ez igaz, akkor nem kizárt, hogy további díjesővel jutalmazzák majd a színészek és a háttérdolgozók alázatos munkáját a következő díjátadón is.