Katalin hercegné gyermekeivel és a királyi család néhány másik tagjával

Katalin hercegné a királynőtől kapott ajándékát viselte a temetésen​

II. Erzsébet halála óta Katalin hercegné többször is olyan kiegészítőket viselt, melyek valamilyen formában utalnak a néhai uralkodónőre. Nem volt ez másképp a temetésen sem, ahova egy olyan darabot választott, melyet magától a királynőtől kapott ajándékba.


Amennyiben valakinek a fotókon ismerős volt az újdonsült walesi hercegné gyöngyös nyaklánca, az nem téved. Az ékszer korábban Erzsébet királynő tulajdonában volt, majd Katalin hercegnének ajándékozta.

Nem ez volt az első komor alkalom, amikor a nyakában hordta a gyöngyöket, hiszen Fülöp herceg 2021-ben bekövetkezett halála után is azt hordta a temetésen.

Ez a darab egyike annak a számos ékszernek, amiket a néhai uralkodó odaajándékozott unokája feleségének. Ezeket a walesi hercegné többször is viselte az elmúlt napokban, tisztelegve ezzel II. Erzsébet emléke előtt.

Katalin mellett Harry herceg felesége, Meghan Markle is különleges jelentőséggel bíró ékszereket hordott az utóbbi időben. Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, milyen gesztust tett a két hercegné a királynőre emlékezve.

Katalin hercegn\u00e9 \u00e9s fia, Gy\u00f6rgy herceg

Fotó: Getty

A walesi hercegné a királyi temetésekre szóló öltözködési szabályoknak megfelelően teljesen fekete ruhakölteményben jelent meg, fején kalappal és gyászfátyollal. A Marie Claire cikkében így írtak a fekete gyászfátyolról:

„Egyszerre szimbolikus és praktikus, hiszen azok viselik, akik éppen egy szerettüket gyászolják. Általában csipkéből, tüllből vagy finom hálós anyagból készítik, amely lehetővé teszi, hogy az ember átlásson rajta.”

Vilmos herceg és házastársa mellett két gyermekük is részt vett a temetésen. György herceg és Sarolta hercegnő szintén feketében rótták le tiszteletüket, a fiatal lányon pedig anyjához hasonlóan sötét kalap volt.

Nyitókép: Getty