II. Erzsébet királynő egy kamerával a kezében, lábai mellett kutyáival

Vilmos herceg ezt a részletet árulta el a királynő imádott kutyáiról

Aki csak egy kicsit is ismeri II. Erzsébet életét, az tisztában van vele, hogy nagyon imádta a kutyáit. A királynő halála után számos rajongóban felmerült a kérdés, hogy mi lesz velük a továbbiakban és ki viseli majd gondjukat. Vilmos herceg ezúttal választ adott a kérdésekre.


A királynőnek hosszú élete során több mint 30 corgija volt, akik közül legalább kettőt hagyott hátra halála után, Muick-ot és Sand-et. A londoni Lambeth-hídnál sétáló walesi herceg kezet fogott egy nővel, aki arra kérte Vilmost, hogy adjon egy kis szeretetet a hátramaradt házi kedvenceknek.

Katalin hercegné férje biztosította az aggódó rajongóját, hogy az állatok rendben vannak és szinte elkényeztetik őket. A herceg így felelt a nő mondataira:

„Láttam őket a minap. Jól fognak rájuk vigyázni. Két nagyon barátságos corgiról van szó, és jó otthont kaptak. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jól gondjukat viselik.”

Ahogy egy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, a két corgi András herceg és volt felesége, Sarah Ferguson gondozásába került, akik még mindig együtt élnek a Royal Lodge-ban. Mindkét példányt a yorki hercegi pár ajándékozta a néhai uralkodónőnek még 2021-ben, így nem csoda, hogy hozzájuk kerültek vissza.

Egyes jelentések szerint egy harmadik kutyus is árván maradt II. Erzsébet királynő halálát követően, az ő hollétéről viszont nincsenek konkrét információk — olvashatjuk a Marie Claire cikkében. A királyi család minden tagjának fontosok a házikedvencek.

Vilmos hercegnek és családjának például van egy Orla nevű kutyája, aki vígaszt nyújtott számukra ezekben a nehéz időkben.

„A kutyák ilyenkor nagyon fontosok. A kutyáimat mostanában nagyon sokat ölelgetem. Van egy Orla nevű kis spánielem. Nagyon édes”

— mondta a herceg, miközben megsimogatta egy jóakaró olasz agarát.

Nyitókép: Getty