Az Essexi kígyó két főszereplője

Te is ellátogathatsz az Essexi kígyó forgatási helyszíneire

A Sarah Perry bestsellere alapján készülő sorozat háttere tökéletesen igazodik a megírt képi világhoz, ehhez azonban sok kreativitásra és egy kis stúdiómunkára is szükségük volt a készítőknek. Alábbi cikkünkben azokat a forgatási helyszíneket gyűjtöttük össze, melyeket bármikor meglátogathatsz.


Az írónő úgy jellemzi saját történetét, hogy a barátságról, a hitről, a tudományról és az egymás iránti hűségről szól. Az 1890-ben játszódó sztori szerint Cora Seaborne — akit Claire Danes alakít — Londonból egészen Essex mocsarai felé halad, ahol a szóbeszéd szerint egy hatalmas és misztikus kígyó él.

Ott találkozik össze a másik főszereplővel, akit egyébként a Marvel-filmekből is jól ismert Tom Hiddleston kelt életre. A két karakter ellentéte azon alapszik, hogy a nő inkább a tudományra támaszkodik, míg a férfi a környék népének babonájában hisz.

A hátborzongató, mocsaras vidék adja a sztori alaphangulatát, éppen ezért elengedhetetlen volt a tökéletes megjelenítése. Ehhez a rendezők összeírták azokat az essexi városrészeket, melyek életkora és állapota megegyezik a könyvben leírt fiktív településével — írja a CN Traveller. A lakóknak és az utazóknak főként kikötőként és sétahajóutak kiindulópontjaként ismert rész a filmben így lett egy kietlen és veszélyekkel teli hely.

Cora otthona a London központjában van és legtöbbször ebben a környezetben is lehet őt látni a többi karakterrel beszélgetve. Természetesen a belső helyszínek megjelenítéséhez stúdiót rendeztek be, a kinti jelenetekben viszont olyan városi különlegességek pillanthatók meg, mint a Bloomsbury Gordon Square, valamint a Londoni Természettudományi Múzeum, melyből gondosan eltávolították az 1905-ben érkezett híres Diplodocus csontvázat.

Mindemellett Maldon számos helyszínét is megjelenítettek a vásznon. Többek között a történelmi városközpontot is bemutatták, amely megőrizte egy hagyományos angol, piaci gazdaságra támaszkodó település számos jellegzetességét. Az ottani Silver Street viszonylag sok időt kap a képernyőn, különösen a The Blue Boar hotel.

A produkcióba az élő történelmet is megpróbálták beleírni, így a Hythe Quay jachtkikötő is sokat szerepel, ahol a vállalkozó helyiek öltötték fel a statiszták kosztümjeit.

Érdemes még megnevezni a North Fambridge nevű falut is, mely a háttérhez sokat adó palatáblás házakat biztosította, a szintén kulcsfontosságú Mersea szigetet — ahol a nevezetes sziklafal jelenetet forgatták Cora és Will között —, valamint az Alresford Creek mentén elterülő vidéket, mely tulajdonképpen egy füves terület, ahol a legtöbb sétálós és szekeres jelenet készítése zajlott.

A rendező és a stáb mindezeket a helyszíneket úgy kapcsolta össze, hogy a filmvásznon egyetlen város látképét alkossák meg belőlük. A sok település, ház és táj képezi a regényben szereplő fiktív Aldwinter vidékét.

Nyitókép: Getty