eugénia hercegnő, királyi család

Eugénia hercegnő második babájának születését igazi milleniálként jelentette be

Május 30-án megszületett a brit királyi család legifjabb tagja, Eugénia hercegnő és férje, Jack Brooksbank második gyermeke. A kisfiú az Ernest George Ronnie Brooksbank nevet kapta, ami a 33 éves hercegnő szerint egy kedves gesztus mind a saját, mind Brooksbank családja felé.


A királyi pár tegnap jelentette be az örömhírt, miszerint a kétéves Augustnak már (nem sokáig) kell egyedül játszania. Eugénia hercegnő igazi milleniálhoz illő módon, egy Instagram-posztban adta a világ tudtára második gyermekük születésének körülményeit.

A kisfiú 8:49 perckor, 3220 grammal jött világra. A két fotót tartalmazó poszt mára már több mint 443 ezer kedvelésnél jár. Az első képen az újszülött Ernest szerepel, a második pedig egy közös kép Augusttal.

Kapcsolódó cikk: „Már a csillagokban is meg volt írva" − asztrológusok jellemezték a királyi párokat

A poszt leírásában Eugénia hercegnő kifejti, hogy a kisfiú nevét ük-ük-ükapjáról, Györgyről, nagyapjáról, a szintén Györgyről és Eugénia nagyapjáról, Ronaldról kapta. Az Instagram-bejegyzésben a hercegnő még hozzáteszi, hogy a kis August már most imádja a nagytestvér szerepet.


A Mountbatten-Windsor család legújabb tagja a „Master Brooksbank”-titulust fogja viselni és a trón 13. örököseként lesz számontartva.

A királyi öröklési sorrendben Master Brooksbankot Vilmos herceg, György herceg, Sarolta hercegnő, Lajos herceg, Henrik herceg, Archie herceg, Lilibet hercegnő, András herceg, Beatrix hercegnő és lánya, Sienna hercegnő, Eugénia hercegnő és legidősebb fia, August Fülöp herceg előzi meg.

Ez is érdekelhet: Hogyan öröklődik a brit királyi család vagyona? Íme a válasz!

Forrás: Marieclaire