Család a reptéren

Ezt mindenképp tedd meg, mielőtt feladod a poggyászodat

Sajnos a legjobb légitársaságoknál is előfordul, hogy elhagyják a feladott poggyászunkat. Van azonban egy kevésbé ismert tipp, amely segíthet nekünk ebben az esetben.


Egy utazási szakértő a YouTube-on osztott meg két praktikus tippet, amelyek segítségével a turisták biztonságban érezhetik a poggyászukat.

Erika Kullberg rendszeresen készít YouTube-videókat, melyekben repülési tanácsokat oszt meg az eddig szerzett tapasztalatai alapján.

Erika egyik legnépszerűbb videójában egy olyan tippet osztott meg, amely segíthet a nyaralóknak kártérítést kapni, ha a légitársaság elveszíti a poggyászukat.

„Lefényképezem a bőröndömet, mielőtt feladom. Ha már követsz, tudod, hogy ha a bőröndöd megsérülhet, késhet vagy akár el is veszhet, és a légitársaság akár 3800 dollár kártérítésért is adhat”

– magyarázta.

„A képet elteszem bizonyítékként arról, hogyan nézett ki a bőrönd a becsekkoláskor, arra az esetre, ha igényt tartanék a kártérítésre.”

A videóban Erika közvetlenül a becsekkolás előtt lefotózza a poggyászát a repülőtéren, hogy bizonyítékként használhassa, ha bármi történne vele.

A Citizens Advice szerint az utasoknak törvényes joguk van kártérítést követelni, ha a feladott poggyászuk késik, megsérül vagy elveszik.

A legtöbb esetben a légitársaság az érintett utasok számára az olyan alapvető fontosságú tárgyakat pótolja, mint az alsónemű és a szappan, valamint egy kis pénzösszeget is adnak a bőrönd tartalmának pótlására.

A videóban később Erika azt is elmondta, hogy nemrégiben elkezdett nyomkövető címkéket felszerelni a poggyászaira, hogy pontosan tudja, hol vannak azok.

Hozzátette:

"Ezt még csak néhány hónapja kezdtem el, de segít abban, hogy nyomon kövessem a táskáimat. Amint leszállok, tudni fogom, hogy hol vannak a feladott bőröndjeim. Ha pedig késik, akkor tudni fogom, hogy hol van és bejelenthetem a kárigényt.”

Nyitókép: Shutterstock

(Express)