Bluetooth

Fénnyel töltődik egy új hordozható bluetooth-hangszóró

Nincs szükség akkumulátorra, csak némi fényre, ha fel akarjuk tölteni.

A svéd Exeger és a holland Mayht vállalata a múlt hónapban jelentette be, hogy fény segítségével működő, hordozható Bluetooth-hangszórót kezdenek közösen fejleszteni, írja a Hamu és Gyémánt. A prototípust a most tartott Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n mutatták be.

Az Exeger egy úgynevezett Powerfoyle nevű anyagot gyárt, amely a természetes fényt és környezetből származó fényt is képes energiává alakítani, míg a Mayht saját fejlesztése a Heartmotion nevű hangtechnika. A vállalat állítása szerint a technikának köszönhetően olyan hangszórók készülhetnek majd, amelyek több mint tízszer kompaktabbak lehetnek más modelleknél anélkül, hogy a hang vagy a basszus minősége romlana.

A TechCrunch szerint a Mayht meghajtóinak kevesebb energiára van szüksége, mint a hasonló eszközöknek, így a benne lévő napelemek elegendő energiaforrást jelentenek a hangszóró számára.

A hangszóró specifikációjával kapcsolatos részletek továbbra sem tisztázottak, például, hogy a készülék felületének hány százalékát borítja Powerfoyle, azonban a gyártó állítása szerint az eszköz korlátlan akkumulátor-üzemidővel rendelkezik majd.