Harry herceg és Meghan Markle

Meghan Markle szeretné, ha Harry herceg békét kötne apjával

Miután a sussexi hercegi pár elhagyta az Egyesült Királyságot és kiváltak a brit monarchiából, számos családtagjuk eltávolodott tőlük. Többek között a cambridge-i herceg és felesége is. Meghan Markle nemrég egy interjúban utalt Károly herceggel való megromlott kapcsolatukra. Mi az igazság?


Harry herceg felesége nemrég a The Cutnak adott egy interjút, melyben a következőket mondta:

„Harry azt mondta nekem, hogy elvesztettem az apámat ebben a folyamatban. Nem kell, hogy nekik is ugyanolyan legyen, mint nekem, de ez az ő döntése."

Mindez első hallásra azt jelentené, hogy Harrynek a saját apjával — Károly walesi herceggel — romlott meg a kapcsolata, amikor családjával elköltözött. Ezt követően természetesen elindultak a pletykák apa és fia vitákkal teli beszélgetéseiről és az eltávolodásukról.

Későbbiekben az Archewell alapítvány — amelyet Meghan Markle és férje alapítottak 2020-ban — szóvivője tisztázta a félreértést. Magyarázata szerint a hercegné a saját apjával való kapcsolatáról beszélt az interjúban:

„Harry azt mondta nekem, hogy (én, Meghan Markle) elvesztettem az apámat ebben a folyamatban.”

Ebben az értelmezésben a kettejük kommunikációja sínylette meg a történteket, Harry és Károly hercegnek pedig nem kell hasonló sorsra jutniuk.

Az utóbbi években nem sok hír jelent meg a két herceg kapcsolatáról.

A királynő platina jubileumi ünnepségének idején a sussexi pár meglátogatta a walesi herceg birtokát, Károly pedig még januárban dicsérően szólt mindkét fia erőfeszítéseiről a klímaváltozás visszafordításáért. Ezeket tudva továbbra sem lehet egy megromlott családi viszonyról beszélni kettejük esetében.

Ellenben kétségtelen, hogy az utóbbi időben nem sokat kommunikáltak egymással. Elképzelhető, hogy a sértett érzéseket még fel kell dolgozniuk, mielőtt úgy beszélhetnének egymással, mint régen.

Nyitókép: Getty

Forrás: Marie Claire