Meghan Markle és Harry herceg

Harry herceg mentális problémáit a brit titkosszolgálat terapeutái kezelték

A királyi család tagjainak rengeteg olyan mindennapi stresszhelyzettel kell megküzdeniük, melyek kívülről egyáltalán nem látszanak. Harry herceg nem is akarja takargatni gondjait, egy könyv szerint pedig egyenesen a brit titkosszolgálat terapeutái kezelték őt.


A 2022. áprilisában megjelenő, Palace Papers: Inside the House of Windsor - the Truth and the Turmoil címet viselő kötetet Tina Brown írta, a kutatómunka során pedig a királynő életének 30 évét vizsgálta, valamint a közvetlen családtagok nyilvános és diszkréten kezelt ügyeit is. A leírtak szerint Harry azután döntött a terápia mellett, hogy egy korábbi barátnője, Cressida Bonas kifejezte aggodalmát a férfi mentális egészségével kapcsolatban.

A kiadásból többek között azt is meg lehet tudni, hogy a sussexi herceg édesanyja barátnőjétől, Julia Samueltől — gyásztanácsadótól —, valamint a brit titkosszolgálat terapeutáitól kért segítséget. Meghan Markle férje olyan szakembert szertett volna találni, aki diszkrét, és tudja kezelni, hogy van egy külvilág felé mutatott arca, ami eltér a valós személyiségétől.

A tavalyi évben megjelent egy öt részes dokumentumsorozat The Me You Can't See címen, melyben Harry herceg Oprah Winfreyvel folytatott beszélgetést anyja, Diana hercegné haláláról, valamint arról, milyen hatással volt ez az esemény a jellemfejlődésére.

Az iromány többek között Harry herceg és Meghan Markle kapcsolatát is elemzi, akik hivatalosan 2018-ban házasodtak meg. A lapokon az szerepel, hogy Vilmos herceg kezdetben ellenezte az esküvőt, mert szerinte akkor hatalmas, minden mástól eltérő nyomás nehezedett Markle-re, mivel akkor még nem volt elég ideje gyökeret verni az Egyesült Királyság területén.

A tiltakozás ellenére a sussexi herceg úgy érezte leghatékonyabbnak, ha minél hamarabb kimondják a boldogító igent, majd felesége ugyan azt a védelmet kapja, amit a család többi tagja is.