Vilmos herceg és Katalin hercegné

Harry botránya óta Vilmosék másképp kezelik a gyerekeiket

A Tartalék című memoárban Harry rendkívül súlyos vádakat vágott Vilmos fejéhez, ez pedig hatással lehet a trónörökös gyermeknevelési szokásaira is.


Harry a már említett könyvben többek között arra is kitért, milyen nehéz volt úgy leélnie az életét, hogy örökös tartalékként volt kezelve.

Sussex hercege például azt írta a könyvében, hogy teljesen egyértelműen megmondták neki, hogy ő csupán másodhegedűs lehet a családban.

Az ítélkezés szelleme nélkül, egyenesen mondták. Én voltam az árnyék, a mellékszereplő, a B-terv. Azért hoztak a világra, ha valami történne Willyvel

– írta Harry a könyvében.

Ez is érdekelhet: Vilmos és Katalin nem nevelte királynak György herceget − ez az oka

A walesi herceg nem kommentálta az öccse állításait, egyes források szerint azonban Katalin mindenáron meg akarja akadályozni azt, hogy az ő családjukban előfordulhasson ehhez hasonló eset.

Vilmos és Katalin eltökélt szándéka, hogy megtörjék az örökös és a tartalék körforgását. Nem hiszem, hogy a tartalék szó valaha is elhangzott volna az otthonukban, hogy leírják egy vagy több csemetéjüket. Egyszerűen nem szerepel a radarjukon. Ők egy nagy, szerető családot akartak

– nyilatkozta Kinsey Schofield királyi szakértő a Daily Starnak.

Emellett a szülők nem akarják másképp nevelni a legidősebb fiúkat, mint Saroltát vagy Lajost, hiszen azt szeretnék, ha Györgynek jó kapcsolata lenne a testvéreivel.

Vilmos és Katalin úgy tanítják a gyerekeiket a királyi kötelességekre, hogy ők maguk is megteszik azokat. Észrevehető, hogy a gyerekek mennyire kiegyensúlyozottnak és felkészültnek tűnnek a nagy királyi megbízatások során

– folytatta Schofield.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Getty Images