Diána, Harry, Vilmos

Vilmos volt Diána legnagyobb támasza, abban is, amiben nem kellett volna

Diána hercegné nagyon közel állt mindkét fiához, Vilmos és Harry herceghez, de egy királyi szakértő szerint inkább Vilmosra támaszkodott, amikor támogatásra és vigaszra volt szüksége.


Jennie Bond szerint ez elég nehéz lehetett a fiatal Vilmosnak, aki mindössze 15 éves volt, amikor édesanyja tragikusan elhunyt – írja a Maria Claire.

Diána ölelésekkel és puszikkal árasztotta el Vilmost és Harryt is, de Vilmosnak el kellett viselnie Diana érzelmi szükségleteinek egy részét. Ahogy a házassága összeomlott, Vilmoshoz fordult támogatásért, és a fiú zsebkendőket és egy cetlit nyújtott át neki a fürdőszobaajtó alatt, hogy megpróbálja megvigasztalni, amikor sírt

− mondta Jennie.

Jennie hozzátette, hogy ez valószínűleg sok lehetett Vilmosnak, de ettől függetlenül mindig ott volt anyukája mellett.

Di\u00e1na, Vilmos \u00e9s Harry

Fotó: Jayne Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images

Vilmos valószínűleg többet tudott a házassági problémákról, mint amennyit egy fiatal fiúnak tudnia kellene. És persze a királyi házasság állapota mindig a címlapokon volt. Diána meglehetősen ingatag személyiség volt, és bár igyekezett mindkét fiút megvédeni a Károllyal folytatott veszekedésektől, Vilmoshoz is fordult támogatásért

− magyarázta a szakértő.

Diána és az akkori Károly herceg házassága köztudottan boldogtalan volt, és végül mindkét fél nagy nyilvánosságot kapott viszonyba kezdett. Végül 1992-ben különváltak útjaik, 1996-ban pedig elváltak.

Természetesen a házasságuk és a viharos különválásuk alatt ők ketten állandóan címlapon voltak, ami Vilmos és Harry számára nagyon felkavaró lehetett.

Jennie utalt az egy konkrét beszélgetésre is, amely különösen felzaklatta a fiúkat:

Emlékszem, hogy egy japán utazás során beszélgettem a hercegnével. Éppen akkor jelent meg Jonathan Dimbleby Károlyról szóló életrajza. Azt mondta nekem, hogy az általa keltett szalagcímek hihetetlenül bántóak voltak Vilmos és Harry számára, és nem akarta, hogy lássák a könyvet.

Nyitókép: Julian Parker/UK Press / Getty Images