Diana walesi hercegnő és fiai, Vilmos herceg és Harry herceg az államfői megemlékezésen a Hyde Parkban 1995. május 7-én Londonban

Harry herceg jobban érzi Diana befolyását, mint valaha

Mielőtt Hollandiába érkeztek volna az Invictus Games-re, Harry herceg és Meghan Markle titokban megálltak Londonban, hogy meglátogassák II. Erzsébet királynőt. Bár Harry tavaly visszarepült az Egyesült Államokból nagyapja, Fülöp herceg temetésére, majd később a nyáron Diana hercegnő szobrának leleplezésére, ez az első alkalom, hogy a pár együtt tért vissza az Egyesült Királyságba.

Harryék múlt hétvégén vettek részt a Hágában megrendezett verseny megnyitóján, és azóta is címlapokra kerülnek, legyen szó Meghan kifogástalan stílusáról, vagy arról, hogy Harry elárulta, mi szeretne lenni a fia, Archie, ha nagyobb lesz.

Szintén vírusszerűen terjedtek a herceg megjegyzései arról egy nemrég készült interjúban, hogy „meg akarja védeni” nagymamáját, és biztosítani akarja, hogy „a megfelelő emberek legyenek körülötte”, mivel úgy döntött, hogy több interjúban is megnyílik, mióta megérkezett Európába.

Harry emellett arról is beszélt, hogy érzi néhai édesanyja, Diana hercegnő állandó jelenlétét, aki 1997-ben hunyt el, amikor ő mindössze 12 éves volt.

„Szinte mindenben érzem a jelenlétét, amit most csinálok”

– nyilatkozta egy amerikai televíziós interjúban.

Az NBC Today című műsorában Hoda Kotbnak adott interjújában Harry szomorúan mondta, hogy „jobban érzi édesanyja befolyását, mint valaha”, és úgy véli, hogy ő vigyáz rá és bátyjára, Vilmos hercegre.

„Ahogy neki ott vannak a gyerekei, nekem is ott vannak a gyerekeim. Tudod, a körülmények nyilvánvalóan mások. De most már szinte mindenben érzem a jelenlétét, amit teszek. Az elmúlt két évben kétségkívül jobban, mint valaha, ez nem kérdéses. Szóval vigyáz ránk”

– tette hozzá.

Harry arról is beszélt, milyen szülőnek lenni, elmondása szerint mindig is apa akart lenni.

„Mit szeretek az apaságban? Mindent. A káoszt, a tanulást, az emlékeztetést önmagad minden elemére, a lelkedre, igaz? Amikor nem vagy szülő, mindenféle dolgokba belesodródhatsz, és talán elfelejted, hogy ki is vagy valójában. És szülőként hirtelen, különösen most, Archie abban a korban van, amikor már minden kérdést feltesz. mádom. Minden részét imádom. Mindig is apa akartam lenni. Mindig is szerettem volna saját gyerekeket, és most van két kis emberkém, akikért én vagyok a felelős”

– fogalmazott.

(Marie Claire)

Nyitókép: Getty Images / Anwar Hussein