II. erzsebet, meghan markle e harry herceg

Végre tudjuk, miről beszélgetett Harry és Erzsébet királynő két év után

Harry herceg és Meghan Markle több mint két éve nem találkoztak élőben Erzsébet királynővel azután, hogy visszaléptek a királyi családi szerepkörükből. A múlt héten végre összejött a személyes találkozó, és Harry néhány részletet el is árult, hogy miről beszélgettek.



Régóta folytak már a találgatások, hogy mikor fog végre újra személyesen is találkozni II. Erzsébet és unokája, Harry herceg. Miután 2 éve visszaléptek a királyi családtag szerepéből feleségével, Meghan Markle-lel, Amerikába költöztették a családot. Kaliforniában megvásároltak egy hatalmas házat, ahol elvileg végre elérhetik az általuk vágyott médiamentes életet, ám kiderült, itt pedig másféle problémákkal kell szembenézniük. Itt született meg a második gyermekük, a királynőről és Harry édesanyjáról elnevezett Lilibet Diana, akivel a család még nem is találkozott.

harry herceg, meghan markle, II. erzsebet

Fotó: GettyImages

Eleinte a koronavírus miatt nem tudtak visszautazni Európába, aztán pedig a biztonságukat féltve maradtak inkább otthon. Harry herceg egyedül látogatott haza egy rövid időre tavaly, amikor édesanyja, Diana emlékére avattak fel egy szobrot. Legutóbb néhány hete, Fülöp herceg megemlékezésére várta őket vissza, ahol sokak felháborodására nem jelentek meg. Talán részben épp ezért alakult úgy, hogy a párt nem hívják meg Vilmos idei 40. születésnapi ünnepségére.

Harry herceg most egy nemes ügy miatt szelte át az óceánt: Hollandiába utazott, hogy az Invictus Games eseményein részt vehessen. A sérült katonáknak és veteránoknak szervezett sportjátékot ő alapította még 2014-ben, azzal a céllal, hogy segítse és ösztönözze rehabilitációjukat. A játékokon azóta is minden alkalommal részt vesz, az egyik ilyen eseményen mutatkoztak először Meghan Markle-lel is egy párként. A játékok épp zajlanak, és a hercegi pár úgy döntött, beiktatnak egy rövid rokonlátogatást, mielőtt Hollandiába utaznak. II. Erzsébet a héten ünnepli a 96. születésnapját, így legalább fel is köszönthették. A gyerekeket azonban Amerikában hagyták, így a család brit oldala még mindig nem láthatta élőben a 10 hónapos kis Lilibetet.

Sajtóértesülések szerint egykori otthonukban, a windsori Frogmore Cottage-ben töltötték az éjszakát, ahol jelenleg Harry unokatestvére, Eugenie hercegnő él férjével és kisfiukkal. Úgy tudni, a királynő mellett Károly herceggel is találkoztak, Vilmossal és annak családjával azonban nem.

Néhány nappal a találkozó után Harry végre elmesélte, miről is beszélgetett a nagyanyjával a hosszú távollét után: igen diplomatikusan azt válaszolta, hogy főleg az Invitcus játékok álltak a beszélgetés középpontjában.

"Nagyszerű volt látni. Biztos vagyok benne, hogy ő is szívesen részt venne, ha tudna. Rengeteg üzenetet küldött az angol csapatnak, aminek a nagy részét már át is adtam."

nyilatkozta a herceg a BBC-nek.

Az utóbbi két évben nagyon leromlott Harry és Meghan megítélése az Egyesült Királyságban, így a királyi szakértők szerint most megpróbálnak ezen egy kicsit javítani azzal, hogy meglátogatták az idős, törékeny egészségügyi állapotú királynőt, és nem feledkeztek el Harry jótékonysági célkitűzéseiről sem.

Nyitókép: GettyImages