Diana walesi hercegnő és fiai, Vilmos herceg és Harry herceg az államfői megemlékezésen a Hyde Parkban 1995. május 7-én Londonban

Harry és Vilmos szerint Diana megfojtotta őket szeretetével

Egy nemrég újra felbukkant videóban beszél erről Harry és Vilmos herceg.


A régebben készült, de most a közösségi médiában újra felkapott videóban Vilmos és Harry herceg édesanyjukra, Diana hercegnőre emlékezik.

A videóban, melyet tavaly januári közzététele óta több mint 1,6 milliószor néztek meg, a 2017-es Diana, Our Mother: Her Life and Legacycímű dokumentumfilm egy jelenete látható.

Az Egyesült Királyságban az ITV és az Egyesült Államokban az HBO által sugárzott film a walesi és a sussexi herceget követi nyomon, ahogy visszatekintenek édesanyjuk életének pillanataira halála 20. évfordulóján.

Az említett jelenetben Vilmos és Harry herceg Dianáról készült régi fényképeket nézegetnek, majd az egyik pillanatban Vilmos megmutat Harrynek egy képet magáról és édesanyjukról, amiről Vilmos megjegyzi, hogy az egy közös nyaralásuk során készült.

Az idősebb testvér ezután egy fényképet vesz elő Dianáról, aki a kis Vilmost a karjában tartva látható, miközben Harryvel volt várandós.

„Akár hiszed, akár nem, valójában mindketten rajta vagyunk ezen a képen. Te vagy a hasában”

– mondta nevetve Vilmos.

„Megfojtott minket a szeretetével, az biztos”

– teszi hozzá halkan Harry.

A keserédes videóhoz több ezer komment érkezett a királyi család rajongóitól, akik megosztották azzal kapcsolatos reakcióikat.

„Imádom őket együtt látni”

– írta az egyik TikTok-felhasználó.

@remembering.diana The brothers 💔 #ladydiana #princessdiana #princewilliam #monarchy #royalfamily #britishmonarchy #britishroyalty #royalty #kingcharles #spare#royalwatcher # #kingcharlesiii #princecharles #fashionicon #queencamilla#princegeorge #princesscharlotte #princelouis #katemiddleton #meghanmarkle #princeharry #queenelizabeth #queenelizabethii #harryandmeghan#dianaspencer#diana #vintage #beauty #thecrownnetflix#thecrown #elizabethdebicki #fashion #viral #trending #feminism#fyp #foryoupage #foryou #pourtoi #parati ♬ son original - Remembering Diana

Mások a testvérek jelenlegi kapcsolati helyzetéről elmélkedtek, és arról, hogy mi lenne másképp, ha édesanyjuk még ma is élne.

„Annyira jóban voltak egymással, és most, ha az édesanyjuk még élne, talán ez nem történt volna meg”

– írta egy kommentelő, míg valaki más azt mondta:

„Az emberek azt mondják, hogy utálná, amit Harry csinál. Én azt mondom, ha még itt lenne, a testvérek nem veszekednének így. Ő irányította volna őket.”

Harry herceg számos részletet elárult bátyjával való hullámzó kapcsolatáról Tartalék című, nemrég megjelent memoárjában. Az Egyesült Királyságban január 10-én, hazánkban március 17-én megjelenő könyv talán legnagyobb felfedezése egy állítólagos veszekedés volt a testvérek között, amely 2019-ben zajlott le Nottingham Cottage-ban.

Könyvében Harry azt állítja, hogy bátyja megragadta a gallérjánál fogva, letépte a nyakláncát, és földhöz vágta. Fizikai összetűzésük előtt Harry szerint Vilmos nehézkesnek és durvának nevezte Meghant. Harry elmondása szerint adott egy pohár vizet testvérének, és azt mondta: „Willy, nem tudok veled beszélni, amikor ilyen vagy”.

„Letette a vizet, más néven szólított, majd rám támadt. Az egész olyan gyorsan történt. Nagyon gyorsan. Megragadott a galléromnál fogva, elszakította a nyakláncomat és a földre lökött. A kutyatálon landoltam, ami a hátam alatt megrepedt, a darabok pedig belém vágtak. Egy pillanatig kábultan feküdtem ott, aztán felálltam, és szóltam neki, hogy tűnjön el."

Vilmos állítólag azt mondta ezután Harrynek, hogy az támadjon vissza, ez viszont nem történt meg. Az eset óta Harry herceg hátán elvileg még mindig látszódnak a karcolások és zúzódások nyomai.

(Independent)

Nyitókép: Getty Images / Anwar Hussein