II. Erzsébet királynő, Harry herceg és Meghan Markle

Harry herceg elmagyarázta, miért nem ölelhette meg sohasem a királynőt

Harry herceg nemrég megjelent könyve kapcsán számos királyi családon belüli furcsaságról rántotta le a leplet. Többek között arról is, hogy sohasem ölelhette meg néhai nagymamáját, II. Erzsébet királynőt.


Harry herceg az Egyesült Királyságban nemrég megjelent, Tartalék (Spare) című memoárjában arról is beszél, milyen volt felnőni anyja, Diana hercegnő nélkül, és miként tudott megbirkózni a gyásszal. Emellett egy fizikai erőszakig fajult veszekedését is felidézte Vilmos herceggel, melyről egy korábbi cikkünkben lehet részleteket olvasni.

A kiadás hamar nagy népszerűségre tett szert, viszont azt is eredményezte, hogy Harry és felesége, Meghan Markle megítélése jelentősen leromlott. Ennek ellenére egy TikTok-videó után nagyon sokan együttérzésüket fejezték ki. A felvételen Harry olvassa fel a könyve egy részletét, melyben arról beszél, hogy sohasem tudta megölelni a nagymamáját, hiszen az nem volt engedélyezett.

@sugarnspicey This is sad, where is the family love. #princeharry #princeharryandmeghan #princessdiana #theroyalfamily #thespare #theroyals #kingcharles #queenelizabeth ♬ original sound - Tricia

Ez bizonyos részről érthető, hiszen az Egyesült Királyság királynőjéről volt szó, másfelől viszont szokatlan dolog, hogy egy nagymama nem akarta megölelni az unkáját. Ez a családon belüli hiányosság akkor tűnt fel először a hercegnek, amikor II. Erzsébet platina jubileumát ünnepelték.

A n\u00e9hai Erzs\u00e9bet kir\u00e1lyn\u0151 \u00e9s Harry herceg

Fotó: Getty

Az Independent cikkében így idézték Harry szavait:

„Látni lehetett, ahogy a lábát kopogtatta és ütemesen ringatózott. Legszívesebben megöleltem volna. De természetesen nem tettem. Szóba sem jöhetett. Soha nem tettem, és nem tudtam elképzelni semmilyen körülményt, amely mellett egy ilyen cselekedet szankcionálható lenne.

Van egy híres történet arról, hogy anyu — Diana hercegnő — megpróbálta megölelni a nagyit. Valójában ez inkább egy lökés volt, mint ölelés, ha hinni lehet a szemtanúknak. Nagyi kitért előle, hogy elkerülje az érintkezést, és az egész dolog nagyon kínosan, elkerekedett szemekkel és odamormolt bocsánatkérésekkel végződött.”

Harry a következő sorokban azon is elgondolkodott, hogy vajon apja, Károly király megpróbálta-e valaha hasonló módon kifejezni a szeretetét II. Erzsébet felé. Végül arra jutott, hogy valószínűleg sosem történt ilyen, Károly pedig fiatalon apjától, Fülöp hercegtől sem kaphatott sokkal több szeretetet.

Ez megmagyarázza azt is, hogy Károly miért nem állt készen az apaságra, amikor fiai megszülettek. Harry herceg egy interjúban azt is kifejtette, hogy miket tart apja legnagyobb szülői hibáinak.

Kapcsolódó cikkünket itt lehet elolvasni.

Diana hercegnő valószínűleg mindezeket tudva próbálta kiküszöbölni a család problémáit gyermekeinél. Éppen ezért szerepel a néhai walesi hercegné annyi képen Vilmos és Harry herceget ölelgetve.

Nyitókép: Getty