Harry herceg és Chelsy Davy

Harry herceg még az exével telefonált pár nappal az esküvője előtt

Harry és Meghan Markle kapcsolata 2018-as esküvőjük óta töretlen. Azt viszont kevesen tudják, hogy a sussexi herceg nem sokkal a nagy nap előtt még az exével telefonált. Erről a titokról Tartalék című könyvében rántotta le a leplet. De vajon miről beszéltek, és hogy reagált menyasszonya?


Tartalék (Spare) című memoárjában Harry herceg az élete fontos, eddig titokban tartott részleteibe avatja be az olvasókat. Többek között mesél arról, hogy tinédzserként kokainozott, illetve arról is, hogyan vesztette el a szüzességét. A mindenkit izgató, fő témák között szerepel még Vilmos herceggel való kapcsolata, például az az eset, amikor az idősebb herceg fizikailag bántalmazta öccsét.

Kapcsolódó cikkünket itt lehet elolvasni.

Külső szemlélőként sokan azt hihetik, hogy egy hercegnek nem esik nehezére az ismerkedés és az igaz szerelem megtalálása, viszont ez nem így van. Mivel a sajtó és a rajongók minden lépésüket figyelik, így nehéz megtalálni azt a személyt, aki képes elviselni az ezzel a ranggal járó stresszt. Harrynek több párkapcsolata is emiatt ért véget elmondása szerint.

Még évekkel Meghan Markle feltűnése előtt — 2004 és 2010 között — a sussexi herceg Chelsy Davyvel volt párkapcsolatban. Végül az erős nyomás volt az, ami véget vetett szerelmüknek, melyről a férfi így nyilatkozott könyvében:

„Chelsy nem volt biztos benne, hogy felkészült minderre. Egy egész életre úgy, hogy valaki mindig a sarkában van? Mit mondhattam volna neki? Teljesen megértettem a szabadságvágyát. Ha választhatnék, én sem akarnám ezt az életet. Tudtam, hogy nagyon hiányozni fog, de megértettem, hogy neki a szabadsága az első.”

Chelsy 2016-ban egy interjújában számolt be róla, mennyire kényelmetlennek és ijesztőnek érezte azt az időszakot a folyamatos stressz miatt. A szakításuk után — a Marie Claire cikkében leírtak alapján — barátok maradtak Harryvel, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy utóbbi meghívta Chelsyt az esküvőjére.

Az esemény előtt pár nappal a vőlegény még egy telefonhívást is kezdeményezett egykori kedvesével, hogy tisztázzák az érzéseiket. Ez volt az utolsó beszélgetésük, amit mindketten végső búcsúként éltek meg. Egyértelművé tették, hogy Harry teljesen továbblépett, a lány pedig megígérte, hogy egyáltalán nem szeretne semmit tönkretenni a menyegzőn.

Nyitókép: Getty