Térképet nézi két ember

A legnagyobb szállásadó oldal szerint ezekbe az országokba utazunk a legtöbben

Az Airbnb nemrég közölt adatokat arról, hogy a nyaralni vágyók idén milyen országokba látogatnak el és milyen típusú szállásokon szeretnének megszállni.


Idén nyáron az emberek rendkívül vágynak a nyaralásra, talán jobban is valamivel, mint az előző években. Lehet, hogy ez annak is köszönhető, hogy a koronavírus járvány eltűnni látszik.

Ha bizonyítékra van szükségünk, akkor elég csak az Airbnb oldalára fellátogatnunk, ugyanis ott rögtön ki is derül, hogy a szállásadó oldal erre a nyárra már több mint 72 ezer városban volt segítségére az emberek nyaralásának megszervezésében.

Május 11-én az Airbnb közzétette a nyári utazásokról szóló jelentését, amely érdekes betekintést nyújt a kollektív utazási szokásainkba.

Az újonnan kiadott jelentés szerint az emberek sokkal hosszabb időre tervezik a nyaralásukat idén és nagyobb az igény a felfedezésekre és a kirándulásokra is.

A szállásadó oldal közleményében elárulta, hogy a hosszabb tartózkodásra vonatkozó foglalások száma minden eddiginél magasabb szinten áll. A 2022 első negyedévi foglalások száma több, mint a duplája a 2019 első negyedévinek és közel a fele egy, vagy több hétre szól.

Az Airbnb tájékoztatásából az is kiderült, hogy az utazók nem csak hosszú időre szeretnének idén elvonulni, de azt minél különlegesebb helyen szeretnék tenni. Éppen az ilyen speciális igények miatt a szállásadó oldal egy új funkciót is kifejlesztett az oldalára, amivel sokkal részletesebb kereséssel tudunk rászűrni az álom szállásainkra.

De pontosan hova foglalnak a legtöbben utazást?

Az utazással foglalkozó oldal statisztikája szerint a nemzetközi utazásra vágyó amerikaiak leginkább az olaszországi Velence felé vették az irányt. Az amerikai Airbnb felhasználók legnépszerűbb nemzetközi úti céljai közé tartozik:

  1. Az olaszországi Velence
  2. Nassau, Bahamák
  3. Capri, Olaszország
  4. Puerto Escondido, Mexikó és még
  5. Tamarindo, Costa Rica.

Az egyesült államok felhasználói belföldi foglalásaik során is a melegebb éghajlatú városokat keresik. A legnépszerűbb hazai úti céljaik között van:

  1. Floridai Walton megye
  2. Cape San Blas, Florida
  3. Mexico Beach, Florida
  4. Big Sur, Kalifornia
  5. Hampton Bays, New York.
Ez persze nem jelenti azt, hogy az emberek már nem is vágynak másra, csak tengerparti nyaralásokra. Az Airbnb közleményében hozzátette:

,,Bár a vendégek továbbra is keresnek tengerparti szállásokat nyári utazásukhoz, mégis csak az éjszakák felére foglalnak olyan szállást, ami a parttól 5 km-re helyezkedik el. A többi éjszakát pedig a parttól jóval messzebbre, szárazföldre foglalják az utazni vágyók. A tengerparti szállások foglalása több mint 40%-kal nőtt 2022 első negyedévében 2019 második negyedévéhez képest. Hasonlóképpen, a legkisebb népsűrűségű desztinációkon lefoglalt éjszakák száma nőtt a legnagyobb mértékben ugyanebben az időszakban."

Nyitókép: Shutterstock