Meglepő párosítás, csodás íz: paradicsomos-fetás görögdinnye saláta
Bár elsőre furcsa párosításnak tűnhet, de a lédús, lehetőleg édes paradicsom és a görögdinnye tökéletesen kombinálható ebben a könnyű nyári salátában.
Hozzávalók
- 6 cl szűz kókuszolaj
- 1 teáskanál durvára tört borsszemek
- 1 teáskanál durvára zúzott koriandermag
- ½ teáskanál köménymag
- ½ teáskanál őrölt kurkuma
- ¼ nagy, mag nélküli görögdinnye (kb. 135 dkg), lehetőleg sárga, héj nélkül, darabokra vágva
- 2 közepes méretű örökzöld paradicsom, kis darabokra vágva
- 225 g lágy feta sajt, kis darabokra vágva
- tengeri sópehely
Ez is érdekelhet: Frissítő burgonyasaláta sült kapribogyóval a meleg napokra
Elkészítés
1. lépés: Melegítsük fel a kókuszolajat, a borsot, a koriandermagot, a köménymagot és a kurkumát egy kis serpenyőben közepes hőmérsékleten, amíg illatos nem lesz, körülbelül 3 percig. Hagyjuk a kurkumaolajat kissé kihűlni.
2. lépés: Rendezzük el a görögdinnyét, a paradicsomot és a fetát egy tálon, majd csepegtessük rá egyenletesen a kurkumaolajat és szórjuk meg sóval.
Fotó: Shutterstock
Nyitókép: Shutterstock