Friss saláta görögdinnyével, paradicsommal, feta sajttal és mentalevéllel

Meglepő párosítás, csodás íz: paradicsomos-fetás görögdinnye saláta

Bár elsőre furcsa párosításnak tűnhet, de a lédús, lehetőleg édes paradicsom és a görögdinnye tökéletesen kombinálható ebben a könnyű nyári salátában.


Hozzávalók

  • 6 cl szűz kókuszolaj
  • 1 teáskanál durvára tört borsszemek
  • 1 teáskanál durvára zúzott koriandermag
  • ½ teáskanál köménymag
  • ½ teáskanál őrölt kurkuma
  • ¼ nagy, mag nélküli görögdinnye (kb. 135 dkg), lehetőleg sárga, héj nélkül, darabokra vágva
  • 2 közepes méretű örökzöld paradicsom, kis darabokra vágva
  • 225 g lágy feta sajt, kis darabokra vágva
  • tengeri sópehely

Elkészítés

1. lépés: Melegítsük fel a kókuszolajat, a borsot, a koriandermagot, a köménymagot és a kurkumát egy kis serpenyőben közepes hőmérsékleten, amíg illatos nem lesz, körülbelül 3 percig. Hagyjuk a kurkumaolajat kissé kihűlni.

2. lépés: Rendezzük el a görögdinnyét, a paradicsomot és a fetát egy tálon, majd csepegtessük rá egyenletesen a kurkumaolajat és szórjuk meg sóval.

Nyitókép: Shutterstock