Frissítő burgonyasaláta sült kapribogyóval a meleg napokra
Hozzávalók
- 680 g sárga burgonya, negyedelve
- 2 evőkanál kapribogyó sós lében, plusz 45 g kapribogyó
- 93 g görög joghurt
- 10 g apróra vágott friss kapor
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 kis mogyoróhagyma, apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- ¼ teáskanál kóser só
- ¼ teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
Potato Salad with Fried Capers Recipe https://t.co/PUULXP93j4
— PureWow (@PureWow) May 22, 2024
1. Tegyük a burgonyát egy nagy fazék jól sózott vízbe, és nagy lángon forraljuk fel. Csökkentsük a hőfokot közepesen alacsonyra, és addig főzzük a burgonyát, amíg puha nem lesz, kb. 10-12 percig.
2. Szűrjük le a burgonyát, és tegyük hideg vízbe, amíg kihűl.
3. Egy közepes tálban keverjük össze a kapribogyós páclét, a joghurtot, a kaprot, a citromlevet, a mustárt, a mogyoróhagymát, a fokhagymát, a sót és a borsot. Adjuk hozzá a burgonyát, és óvatosan forgassuk össze.
4. A félretett kapribogyót paskoljuk papírtörlővel a lehető legszárazabbra. Egy kis tapadásmentes serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a kapribogyót, és süssük, amíg sötét és ropogós nem lesz, körülbelül 5 percig. Szórjuk a sült kapribogyót és a maradék sült kapribogyóolajat a burgonyasalátára.
(Purewow)
Nyitókép: Pinterest