Bugronya saláta kapribogyóval

Frissítő burgonyasaláta sült kapribogyóval a meleg napokra

A burgonyasaláta minden grillezés vagy piknik elengedhetetlen kelléke, melyet a sült kapribogyó még inkább feldob.

Hozzávalók

  • 680 g sárga burgonya, negyedelve
  • 2 evőkanál kapribogyó sós lében, plusz 45 g kapribogyó
  • 93 g görög joghurt
  • 10 g apróra vágott friss kapor
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 kis mogyoróhagyma, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • ¼ teáskanál kóser só
  • ¼ teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj

1. Tegyük a burgonyát egy nagy fazék jól sózott vízbe, és nagy lángon forraljuk fel. Csökkentsük a hőfokot közepesen alacsonyra, és addig főzzük a burgonyát, amíg puha nem lesz, kb. 10-12 percig.

2. Szűrjük le a burgonyát, és tegyük hideg vízbe, amíg kihűl.

3. Egy közepes tálban keverjük össze a kapribogyós páclét, a joghurtot, a kaprot, a citromlevet, a mustárt, a mogyoróhagymát, a fokhagymát, a sót és a borsot. Adjuk hozzá a burgonyát, és óvatosan forgassuk össze.

4. A félretett kapribogyót paskoljuk papírtörlővel a lehető legszárazabbra. Egy kis tapadásmentes serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a kapribogyót, és süssük, amíg sötét és ropogós nem lesz, körülbelül 5 percig. Szórjuk a sült kapribogyót és a maradék sült kapribogyóolajat a burgonyasalátára.

Nyitókép: Pinterest