Őket hallgatja meg a királynő a platina jubileumi koncerten

Őket hallgatja meg a királynő a platina jubileumi koncerten

II. Erzsébet királynő egy nagyszabású koncertsorozattal ünnepli 70 éves uralkodását, melyen a világ legnagyobb sztárjai lépnek fel a tiszteletére. Az előadók között olyan nevek szerepelnek, mint a Queen + Adam Lambert formáció, valamint Diana Ross.


A rendezvényt a Queen + Adam Lambert formáció nyitja meg, mely a brit rockegyüttes aktív tagjainak és az American Idol egykori sztárjának, Lambertnek a népszerű együttműködése. A zenekar egyébként már a 2002-es arany jubileumon is tartott egy koncertet, amikor egy popkultúrális pillanatként a Buckingham-palota tetejéről játszhattak a rajongóknak. Brian May így nyilatkozott az újbóli felkérésről:

„Húsz évvel azután, hogy a királynő dicsőséges aranyjubileumán játszottunk, nagyon örülünk, hogy ismét meghívást kaptunk. Aztán volt egy pillanat, amikor elgondolkodtam. A Buckingham-palota teteje után hova lehet menni? Nos, majd meglátjátok!!!"

Diana Ross szintén a fellépők sorát erősíti, valamint abban a különleges megtiszteltetésben részesült, hogy az övé lesz az esemény záróprodukciója. Elmondása szerint korábban már többször is találkozhatott a királynővel, és megtisztelőnek érzi, hogy egy ilyen inspiráló személyiség előtt énekelhet.

Az eseményen a vendégek három színpad közül választhatnak majd, melyeken olyan hírességek lépnek fel, mint Hans Zimmer, Ella Eyre, Craig David, Mabel, Elbow, George Ezra, Andrea Bocelli, Mimi Webb, Sam Ryder, Jax Jones, Celeste, Nile Rodgers, Sigala és a Diversity.

A meghívók mellett további sztárvendégekre is lehet számítani, például Sir David Attenborough-ra, Emma Raducanura, David Beckhamre, Stephen Fryra, Dame Julie Andrewsra, a Royal Balletre és Sir Elton Johnra is, aki egy előre felvett performansszal készül a történelmi eseményre — írja a People.

A királynő szenvedélyének kedvezve Andrew Lloyd Webber és Lin-Manuel Miranda különleges fellépései is porondra kerülnek, valamint néhány színházi előadás művészei is előadják a leghíresebb művek — például az Operaház fantomja vagy az Oroszlánkirály — feldolgozásait.

A királyi család jövő hónapban egy négynapos ünnepi hétvégére gyűlnek össze, melyen tiszteletét teszi majd Meghan Markel, Harry herceg, valamint Kate Middleton és Vilmos herceg is. A rendezvénysorozat június 5-én egy hatalmas felvonulással ér véget.

Nyitókép: Getty