II. Erzsébet királynő

Emiatt a szívszorító ok miatt tölti születésnapját Sandringhamben II. Erzsébet

A tény, hogy a brit királynő egyáltalán elutazik a norfolki birtokra, pozitív lépésnek minősült az egészségével kapcsolatos folyamatos aggodalmak közepette.


Ma ünnepli II. Erzsébet brit királynő a 96. születésnapját, melnyek alkalmából a hétvégén a királyi család összegyűlik a ünneplésre. A királynő úgy döntött, hogy születésnapját úgy tölti, ahogyan az számára a legtöbb értelmet adja. A Mirror szerint úgy döntött, hogy Windsorból a család Norfolkban található sandringhami birtokára utazik, mivel itt érzi magát a legközelebb néhai férjéhez, Fülöp herceghez.

Fülöp herceg élete utolsó éveiben a legtöbb időt Sandringhamben töltötte, miután 2017-ben nyugdíjba vonult. Ahelyett azonban, hogy magában a Sandringham-házban lakott volna, inkább a birtokon lévő szerényebb, Wood Farm nevű, öt hálószobás farmházban lakott.

Úgy tudni, hogy Edinburgh hercege a farmon töltött évei alatt olvasással, festéssel és barátai szórakoztatásával töltötte az idejét. Emellett biotermékek termesztésébe is belekezdett, és nagy büszkeséggel gondozta a birtok területét.

Az, hogy II. Erzsébet egyáltalán elutazik a norfolki birtokra, „pozitív lépésnek” minősült az egészségével kapcsolatos folyamatos aggodalmak közepette, írja a brit Marie Claire.

„A királynő nemrég úgy döntött, hogy a születésnapján a lehető legközelebb szeretne lenni néhai férjéhez, és olyan környezetben, amely mindkettőjük szívéhez nagyon közel állt. Sandringham nagyon sok különleges emléket őriz a királynő és Fülöp herceg, valamint a királyi család többi tagja számára”

– nyilatkozta egy királyi forrás a Mirrornak.

A királynő rossz egészségi állapota miatt a közelmúltban több nagyszabású eseményt is lemondott vagy kihagyott. Ennek fényében a királyi forrás hozzátette, hogy őfelsége sandringhami mini-kikapcsolódása pozitív lépés.

A palota szerint a királynő minden napot úgy vesz, ahogy jön, és mostantól nem várható el, hogy részt vegyen nyilvános eseményeken. A terv az, hogy minden egyes közelgő eseményről a nap folyamán dönt, aszerint, hogy mennyire érzi jól magát.

Nyitókép: Getty Images / Chris Jackson