iPhone.

5 iPhone-trükk, amivel a szakértők szerint sokkal produktívabb leszel

Nagy valószínűséggel te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a túlzott telefonnyomkodás elterelte a figyelmedet. Ennek okán az alábbi cikkben öt olyan szakértői iPhone-tippet mutatunk be, ami segítheti a produktivitásodat.


A Ne zavarjanak mód hasznos lehet!

Sokan úgy gondolják, hogy a Ne zavarjanak funkció egyenlő a Repülőgép móddal, azonban az előbbi sokkal hasznosabb lehet a munka közben.

A Repülőgép üzemmód ugyanis blokkolja a telefon mobil- vagy Wi-Fi-hálózatokhoz való csatlakozását, ami sok esetben problémás lehet.

Észrevettem, hogy sok szakértő azt ajánlja, hogy a telefonodat Repülőgép üzemmódba helyezd munka közben, vagy tedd a készülékedet egy másik szobába, vagy zárd be egy fiókba. Két kislányt nevelő anyukaként a repülőgépes üzemmód vagy a teljes kikapcsolás számomra nem opció, mert vészhelyzet esetén elérhetőnek kell lennem. A Ne zavarjon beállításokon belül engedélyezheted az értesítéseket bizonyos személyektől a névjegyeid között vagy bizonyos alkalmazásoktól, így a lányok napközis tanára akkor is el tud érni engem, amikor éppen Ne zavarjon módban vagyok

– mondta Anna Dearmon Kornick, időgazdálkodási tréner.

A Jegyzetet szkennelésre is használhatod!

Priscilla Du Preez/Unsplash

A legtöbben a Jegyzetet csupán a hirtelen jött ötletek vagy teendők felírására használják, azonban ez a funkció sokkal többre is képes, például az aláírt iratok szkennelésére is.

Az app a beolvasásból PDF-et készít, amelyet aztán egyenesen elküldhetsz e-mailben annak, aki kéri

– mondta Laura Vanderkam, a Tranquility by Tuesday: 9 Ways to Calm the Chaos and Make Time for What Matters című könyv szerzője.

A Jegyzetben való szkennelés nagyon egyszerű: lépj be az alkalmazásba, nyiss meg egy új vagy meglévő jegyzetet, és kattints a kis fényképezőgépet ábrázoló ikonra, amin belül megtalálod a szkennelés-opciót.

Ez is érdekelhet: Ez a lenyűgöző sziget arra kéri a turistákat, hogy telefon nélkül érkezzenek

Az Emlékeztetők sokat segíthetnek!

Harleny Vasquez, egy New Jersey-i szociális munkásokkal foglalkozó karrier-tréner elmondta, hogy az iOS-eszközök emlékeztetői aranyat érnek a számára:

Ha időt szánunk az emlékeztetők létrehozására és beállítására, azzal biztosíthatjuk, hogy a fontos feladatok, találkozók és határidők ne maradjanak el, vagy ne hagyjuk figyelmen kívül azokat. Az ilyen típusú reminderek abban is segíthetnek, hogy szervezett és koncentrált maradj, és többek között lehetővé teszik, hogy megalapozd a szükséges szünetek megtartását, és megelőzd a kiégést.

Szabj gátat a féktelen görgetésnek!

iPhone.

Bagus Hernawan/Unsplash

Az emberekkel rengetegszer előfordul, hogy a különböző kötelességeik és programjaik közben automatikusan elkezdik nyomkodni a telefonjaikon lévő alkalmazásokat. Ezt azonban könnyen el lehet kerülni!

Rájöttem, hogy a végtelen e-mail és közösségi média görgetés becsapja az agyamat, hogy elfoglaltnak és elégedettnek érezzem magam, miközben valójában csak halogatom a dolgokat. Az alkalmazásokhoz való hozzáférés korlátozása átkapcsolja ezt a gombot bennem, és arra kényszerít, hogy üljek az unalommal és a kényelmetlenséggel. Ekkor történik az igazi munka

– fejtette ki egy produktivitással foglalkozó szakember, Sampy Y.

A Raise to Wake könnyen eltereli a figyelmedet!

Az iPhone zárolási képernyője automatikusan bekapcsol, amikor magad felé fordítod a készülékedet. Ezt Raise to Wake funkciónak hívják.

Sampy Y, kifejtette, hogy a Raise to Wake kikapcsolása segített neki meggátolni a figyelemelterelést, mert a sötét képernyő kevésbé késztette őt arra, hogy nyomkodja a telefonját.

Forrás: HuffPost

Kép: Shutterstock