naplemente a Kajmán-szigeteken

Ezzel a vízummal a Kajmán-szigeteken home office-olhatunk

A Kajmán-szigetek újra megnyitja kapuit a turisták előtt, és egy új rendszernek köszönhetően három hónapos vízum keretein belül kintről is végezhetjük munkánkat, mellette pedig felfedezhetjük a Karib-tenger egzotikus tájait. Hogy mik ennek a feltételei és a juttatásai? Megmutatjuk.


Az újonnan bevezetett vízumnak köszönhetően az itthon home officeban is elvégezhető munkáinkat el tudjuk látni egy különleges és gyönyörű környezetben, ahol szabadnapjainkon pihenésképp lemehetünk a tengerpartra vagy felfedezhetjük a szigetek nyújtotta lehetőségeket.

A kezdeményezés kecsegtetően hangzik, de rengeteg kritériumnak kell megfelelnünk ahhoz, hogy megkaphassuk a vízumot. Amennyiben a pályázatunkat egyedülállóként és gyermektelenül nyújtjuk be elbírálásra, akkor kezdetnek 32 millió forintos éves keresetről kell nyilatkozatot tennünk. Ez az összeg tovább emelkedik az eltartottak számához mérten (egy gondviselt után az összeg már több mint 49 millió forint)

Emellett igazolni kell az egészségbiztosítási fedezetünket, valamint nagyjából 480 ezer forint vissza nem térítendő letéti díjat kell átutalnunk. Amennyiben elfogadják a kérelmünket és a szükséges iratok és bizonylatok is hitelesítve vannak, akkor a Kajmán-szigetek közül ki tudjuk választani azt, amelyiken el szeretnénk tölteni a rendelkezésre álló három hónapot.

A szigeteken rengeteg helyi sajátossággal és kulturális különlegességgel lehet megismerkedni. A tenger és a dzsungelek élővilágát túrák és közösségi programok segítségével mutatják be az érdeklődőknek, valamint több különböző elfoglaltsággal lehet új élményeket szerezni — írta a Lonely Planet.

A kezdeményezést eredetileg 2020-ban akarták elindítani két évre szóló vízumként, azóta viszont felülvizsgálták ezt a tervet, és most már három hónapra szól a lehetőség az oltott emberek számára. Bizonyos országokból érkezőktől külön kérik covid teszt elvégzését a beutazás előtt és után, ugyanis mostanában megugrott az ottani koronavírussal fertőzött emberek száma. Ennek visszaszorítására olyan rendeleteket is bevezettek, mint például a szórakozóhelyek éjféli bezárása.