Csókolózó pár

4 hiba, amit hajlamosak vagyunk a kapcsolat elején elkövetni

Ismerős az érzés, mikor a rózsaszín köd elhomályosítja a látásunkat és minden szép és varázslatos? Azonban ez a köd mindig felszáll, és ilyenkor a kapcsolatunk elején elkövetett hibáinkat már nagyon nehezen javíthatjuk ki. Íme négy általános szokás, amiket a párkapcsolataink elején hajlamosak vagyunk elkövetni.


Egy kapcsolat legelején minden tökéletes és a másikban - ha nagy a szerelem - szinte semmi sem zavar minket. Ilyenkor előfordulhat, hogy olyan dolgokat is elnézünk a párunknak, amit a köd nélkül nem tennénk. Ha például nagyon vágysz arra, hogy a partnered több üzenetet írjon neked, de a kezdeti izgalom és megfelelési vágy miatt ezt nem teszed szóvá, akkor később nagyon nehezen, vagy talán sehogyan sem fogod tudni ezt megváltoztatni.

Ezért érdemes a legelejétől kezdve, a rózsaszín felhők között úszkálva is tudatosan építeni a kapcsolatot és odafigyelni az általános hibákra, amiket sokan elkövetünk.

Barátok hanyagolása

Amikor egy kapcsolat elején vagyunk, akkor az hirtelen az életünk központjává válik. Folyton a szerelmünkkel akarunk lenni és minden szabadidőnket és energiánkat rá fordítjuk.

Ilyenkor megfeledkezünk a barátainkról is. Sokan alábecsülik a barátságok erejét, azonban ezek a kapcsolatok éppolyan, ha nem fontosabbak is, mint a szerelmi. A barátaink alakítják a személyiségünket, mikor fiatalok vagyunk. Ők segítenek megérteni a világot és velük osztod meg az életet megváltoztató tapasztalatokat.

Mi azt tanácsoljuk, hogy soha ne hagyd figyelmen kívül a barátaidat egy kapcsolat miatt.

Megfeledkezel a hobbijaidról

A hobbink tükrözi a személyiségünket, képességeinket és az érdeklődésünket. Egy olyan tevékenység, amit önmagunkért teszünk. Azonban, ha ezt elhanyagolod, akkor azzal saját magadat is a polcra teszed porosodni.

Soha ne add fel valaki miatt azt, aki valójában vagy.

Szemet hunysz a rossz jelek felett

Minden kapcsolat kezdete mámorító. Szinte olyan, mint egy drog: csak a párodra gondolsz és ez már-már fizikai szükségletté válik.

Azonban ez az időszak roppant sebezhetővé is tesz, ugyanis hajlamosak vagyunk szemet hunyni a rossz előjelek felett.

A riasztó jelek nem a semmiből jönnek, az eleje óta jelen vannak, csak nem vesszük észre őket. Azt tanácsoljuk, hogy próbáld meg a legőszintébb szemmel nézni partneredet, már a kapcsolat elejétől kezdve.

Feladod az álmaidat

A hobbink elhanyagolásához hasonlóan a céljainkat is képesek vagyunk feladni egy új szerelem miatt. Azonban a saját életét mindenki maga éli. Persze számos izgalmas és jó emberrel találkozhatunk utunk során, lesznek, akik végig is kísérnek minket, de a céljaid feladásával önmagadat adod fel.

Ne kockáztasd az álmaidat egy kapcsolatért.

Nyitókép: Unsplash

Forrás: Good Man Project