villa la vigie francia riviera

Már bárki kibérelheti Karl Lagerfeld Monte Carlo-i villáját

A több mint két éve elhunyt divatdiktátor, Karl Lagerfeld birtokában volt a gyönyörű Villa La Vigie Monte Carlóban, amely most éjszakánként több mint hatmillió forintért bárki kibérelhet.


A Chanel tervezője és a divatvilág istene, Karl Lagerfeld két és fél éve hunyt el, és egyre több dolog válik eladóvá, vagy legalábbis kibérelhetővé a hagyatékából. A Francia Riviéra egy különösen gyönyörű részén, Monte-Carlónál álló Villa La Vigie-t 1988-ban vásárolta, mindössze öt évvel azután, hogy a Chanelnél kezdett dolgozni, majd teljesen felújítatta, és nyári lakként használta. A századforduló díszes stílusában épült villa 1902-re készült angol sajtómágnás megrendelésére, aki, a legendák szerint szabadon engedve tartott számtalan ritka madarat és egzotikus állatot a telken.

Ma hat hálószobát, négy fürdőszobát két öltöző- és egy biliárdszobát találunk az épületben, a leglátványosabb "helyisége" pedig a tengerre néző, 230 négyzetméteres terasz. Aki kibéreli a házat, saját luxussátrat kap hozzá a Monte-Carlo Beach Hotel privát strandján, ahol a tenger mellett medencéket és kiváló éttermeket is talál a szerencsés bérlő. A bérleti díj ennek megfelelően elég busás, főszezonon kívül is több mint hatmillió forintnál indul. Gyakran események lebonyolítására használják a villát, ennél gyönyörűbb esküvői helyszínt elképzelni sem tudunk.

A monacói határtól mindössze néhány száz méterre lévő Villa La Vigie a környék egyik legimpozánsabb épülete, évszázados történelmében azonban nem mindig ilyen stílusos lakói voltak, a második világháborúban a német megszállás idején német katonák telepedtek itt meg, és a kivételes kilátása miatt megfigyelőpontnak használták a gyönyörű házat, kertjét pedig szögesdróttal zárták le és aknákkal borították be.

A Chanel 2021 tavasz-nyári kollekciójának Charlotte Casiraghi monacói örökös, Grace Kelly unokája az arca, és a kampányfilmet itt forgatták a Villa La Vigie-ben.