Diána hercegné és Károly herceg

Diána hercegné sosem akart elválni? — eddig ismeretlen történések derültek ki​

Diána hercegné és Károly herceg viharos kapcsolatáról és válásáról azt hihetnénk, hogy már minden részletet ismerünk, ám ez egyáltalán nem igaz. A néhai hercegné legjobb barátnője nyilatkozott a válás utáni beszélgetésük részleteiről. Az elmondottak teljesen új megvilágításba helyezik a történteket.


A walesi hercegi pár már három éve külön háztartásban élt, amikor Diána részt vett egy interjún, ami az utolsó cseppet jelentette a királyi családnak. Az BBC Panorama műsorában készült beszélgetést követően II. Erzsébet királynő saját kezűleg írt levelet a hercegnének, melyben követelte a házasság lezárását. A válást 1996. augusztus 28-án véglegesítettek.

Diána hercegné spirituális gyógyítója és egyik legjobb barátnője abban az időben Simone Simmons volt, aki természetesen első kézből hallotta a megtört királyi személy reakcióját a válási felszólításra. Simmons állítsa szerint egykori barátnője sírva hívta fel őt, és azt mondta, hogy mindig szerette Károlyt és sohasem akarta elhagyni férjét.

Egy rövid részlet Diána BBC-nek adott interjújából: 

„Amikor a királynő írt neki, és követelte, hogy váljanak el, akkor is csak bőgött a telefonban, én pedig odamentem, hogy megnyugtassam. Azt mondta, hogy »Simone, én soha nem akartam elválni Károlytól. Mindig is szerettem őt« "

— mondta Diána egykori bizalmasa.

A két barátnő egyébként 1993-ban ismerkedett meg, azt követően pedig rendszeresen kommunikáltak telefonon. Beszélgetéseik során Simmons rendszeresen adott tanácsokat a hercegi pár elmérgesült és elhidegült viszonyával kapcsolatban, emellett pedig gyakran nyújtott lelki támaszt is.

„Nagyon furcsa, hogy egyesek Diána legjobb barátnőjének tartanak. De legalább őszinte vagyok és soha nem tennék rosszat neki. Nagyon kiváltságos voltam, hogy ilyen csodálatos legjobb barátom volt”

— olvashatjuk Simmons szavait a Marie Claire cikkében. Elmondása szerint barátnőjének hatalmas szíve volt, célja pedig mindig a gyógyítás és az önzetlen támogatás volt, valamint a világ egyesítése.

Bár a válást sosem akarta és nagyon elszomorították a történtek, 1995-ben Diána megismerkedett Dr. Hasnat Khan szívsebésszel, akibe beleszeretett. Sajnálatos módon a férfi rokonai nem akarták, hogy egy olyan nő házasodjon be a családjukba, aki nem a muszlimok hitét vallja, így a két szerelmes nem kelhetett egybe. Kapcsolatuk 1997-ben ért véget.

Ezt követően a hercegné Dodi Fayeddel randevúzott, de csak azért, hogy Khant féltékennyé tegye. Az augusztus 31-ei tragikus balesetben Fayed ült Diána hercegné mellett.

Nyitókép: Getty