Katalin hercegné

Katalin meghatóan nyilatkozott a Diánától örökölt eljegyzési gyűrűjéről

Katalin hercegné 12 év után végre megszólalt a világhírű eljegyzési gyűrűjével kapcsolatban, ami egykor Diána hercegné tulajdonában volt.


Minden bizonnyal Diána egykori gyűrűje a világ egyik leghíresebb ékszere, amit történetesen Vilmos herceg adott oda Katalinnak a 2011-es esküvőjük előtt.

Ez az édesanyám eljegyzési gyűrűje, így természetesen nagyon különleges számomra. (..) Így akartam biztosítani, hogy édesanyám ne maradjon ki a mai napból, az izgalmakból és abból, hogy életünk hátralévő részét együtt fogjuk tölteni

– magyarázta anno Vilmos, amikor Tom Bradby újságíró arról kérdezte, miért Diána gyűrűjét választotta a lánykéréshez.

Ez is érdekelhet: Katalin hercegné a gyereknevelésben is fittyet hány a királyi szokásokra

Bár a jelenlegi walesi hercegné még sosem beszélt a gyűrűről, nemrégiben egy királyi séta során mégis megszólalt az április 29-én esedékes 12. házassági évforduló előtt.

Katalin a walesi Merthyr Tydfilben kiemelte, hogy még soha nem kellett semmilyen módon igazítania a gyűrűt.

Pontosan tökéletes méretű, ez nagyon különleges. Micsoda megtiszteltetés, hogy viselhetem

– mondta Katalin.

Diána az eljegyzési gyűrűjét egy óriási kollekcióból választhatta ki, amelyet a Garrard-ékszerészet vezetője mutatott meg neki a windsori kastélyban 1981-ben. A 19 éves leendő ara pedig a legnagyobb gyűrűt választotta: egy 12 karátos Sri Lanka-i zafírt, amelyet 18 gyémánt vett körül, 18 karátos aranygyűrűbe foglalva. Az ékszer enyhén szólva sem volt olcsó, hiszen 28 500 fontba került.

Külön érdekesség, hogy a Garrard katalógusából gyűrűt vásárolni akkoriban szokatlan dolognak számított, tekintve, hogy a legtöbb királyi eljegyzési ékszer szinte mind testre szabott volt.

Forrás: Vogue

Kép: Getty Images