Katalin, Vilmos, Harry és Meghan 2022. szeptember 10-én

Egy forrás szerint Katalin hercegné foggal körömmel küzdeni fog Harryék ellen

Egy forrás szerint Katalin hercegné nem fél felvenni a kesztyűt és keményen játszani Harryékkel szemben, ha kell.


A királyi család hivatalos nyilatkozatban reagált a sokakat felzaklató Oprah-interjúra, amit Harry és Meghan adtak. Utólag kiderült, hogy Katalin erőltette, hogy a nyilatkozatukba bekerüljön, hogy ,,egyes visszaemlékezések eltérőek lehetnek" - azaz az idővel az emlékek megváltozhatnak és másképpen emlékezhetnek rájuk. Ezzel úgy tűnik, hogy a walesi hercegné szerette volna keményíteni az általános üzenetüket, nem pedig alátámasztani Harryék állításait.

Egy forrás szerint pedig Katalin ezt újra megtenné, ha Harry és Meghan még több, a királyi családra nézve negatív kinyilatkoztatás tenne.

„Katalin hevesen védi a családját és a királyi család általános érdekeit. Ha ez azt jelenti, hogy időnként fel kell vennie a kesztyűt és harcolnia kell, akkor ezt szívesen megteszi - még akkor is, ha emiatt bizonyos emberek körében kevésbé lesz népszerű”

– mondta a forrás a Closernek.

„Ebben az esetben például úgy érezte, hogy udvarias, de határozott üzenetet kell küldenie Harryéknek – nevezetesen azt, hogy bizonyos eseményekkel és esetekkel kapcsolatban más értelmezések és nézetek is léteznek, amelyeket a világnak meg kell értenie és ismernie.”

A forrás hozzátette:

„Félreértés ne essék, újra megtenné ugyanezt - világossá tette, hogy a családja érdekében harcolni fog a folyamatos botrányos vádak ellen.”
Katalin \u00e9s Meghan Markle 2019-ben​Katalin és Meghan fenntartják a látszatot, de kapcsolatuk egyre fagyosabbFotó: Karwai Tang/Getty Images


Harryék Oprah Winfrey-nek adott interjújuk után a palota a következő közleményt adta ki:

„Az egész család szomorúan értesült arról, hogy milyen kihívást jelentett Harry és Meghan számára az elmúlt néhány év. A felvetett kérdések, különösen a faji kérdés, aggasztóak. Bár egyes visszaemlékezések eltérőek lehetnek, ezeket nagyon komolyan vesszük, és a család négyszemközt fog velük foglalkozni. Harry, Meghan és Archie mindig is szeretett családtagok lesznek.”

A forrás végül így zárta gondolatait:

„A lényeg az, hogy Katalin nem fél felvenni a kesztyűt és piszkosan játszani, ha ez kell. Ez az önfenntartásról szól, és arról, hogy ne sétáljanak át rajta és családján.”

Harry és Meghan kapcsolata a jelenlegi rangidős dolgozó királyi családtagokkal borzasztóan feszült, mióta Kaliforniába költöztek, amin nem segítettek az Oprahnak tett kinyilatkoztatások, valamint a Netflix doku-sorozatuk és Harry Tartalék című memoárja sem.

Fotó: Chris Jackson/Getty Images