Vilmos herceg és Katalin hercegné

Vilmos herceg elbizonytalanodott Katalin hercegnével való kapcsolatát illetően​

Katalin hercegné és férje 2011-ben házasodtak össze, azóta pedig három gyermekük született. Azt viszont kevesen tudják, hogy Vilmos herceg nem volt mindig magabiztos az érzéseivel kapcsolatban.

Amikor Katalin hercegné és Vilmos herceg is 25 évesek voltak, egyre nagyobb lett a nyomás a jövendőbeli király vállán, hogy minél hamarabb kérje meg szerelme kezét. Mivel kétségei támadtak a kapcsolatát illetően, nagymamáját — II. Erzsébet királynőt — és édesapját — Károly herceget — kereste fel tanácsért.

Mindketten azt mondták neki, hogy semmit se siessen el. Néhány hónappal később Vilmos felhívta Katalint, miközben a lány éppen dolgozott, és szakított vele — írja a Marie Claire. Később egy interjúban mindketten úgy nyilatkoztak, hogy érdekes időszak volt az az életükben, viszont a javukra szolgált a szünet.

Katalin hercegné a külön töltött hónapokban többek között csatlakozott egy női sárkányhajó-versenyző csapathoz, amely átevezett a La Manche csatornán, hogy pénzt gyűjtsön a gyermekhospice-ok számára. Katalin csapattársa, Emma Sayle szerint a lány egész idő alatt kapcsolatban maradt Vilmossal, akiknek csupán két hónap kellett, míg hiányozni nem kezdett neki szerelme.

Nagyjából három hónappal később újra egy pár voltak. 2010 októberében Vilmos egy titkos motoros kirándulásra indult, hogy ismét beszélgessen a királynővel. Ezúttal viszont az volt a terve, hogy anyja — Diána hercegné — 8 karátos zafír és gyémánt eljegyzési gyűrűjével tér majd haza, amivel megkérheti választottja kezét.

Még abban a hónapban egy afrikai szafarin feltette a nagy kérdést egy eldugott helyen, valahol a Kenya-hegy közelében. Eljegyzésüket 2010. november 16-án jelentették be a nyilvánosságnak, az esküvőjüket pedig 2011. április 29-én tartották.

Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy a cambridge-i hercegné a menyegzőjén nem egy, hanem két fehér ruhában tűnt fel. A darabokról felvételek is készültek, melyekből párat összegyűjtöttünk.

„Ez az édesanyám eljegyzési gyűrűje. Nagyon különleges számomra, ahogyan most már Katalin is. Úgy helyes, ha a kettő együtt van. Az időzítés megfelelő volt. Ahogy minden férfi tudja, kell egy adag motiváció, hogy belevágjon ebbe"

— mondta Vilmos herceg a lánykérésről.

Nyitókép: Getty