Katalin hercegné 2022-ben Wimbledonban

Katalint az egyik évben nem engedték el Wimbledonba – ez volt az oka

Katalin hercegné törzsvendég Wimbledonban, a walesi hercegnő 2016 óta az All England Lawn Tennis and Croquet Club védnöke is.


A hercegné minden évben ott van a bajnokságon, gyakran csatlakozik hozzá férje, Vilmos herceg, nővére, Pippa Middleton, vagy éppen sógornője, Meghan Markle, hogy együtt szurkoljanak az adott év brit kedvencének – számol be róla a Marie Claire.

Volt azonban egy év, amikor Katalin feltűnően hiányzott, ugyanis 2013-ban azt tanácsolták neki, hogy ne vegyen részt a játékon.

A 41 éves hercegné egy királyi dokumentumfilmben emlékezett vissza arra, hogy nem tudott elmenni Wimbledonba, és mennyire szomorú volt, amiért nem tudott Andy Murray-nek szurkolni.

Katalin Middleton \u00e9s Roger Federer a 2023-as wimbledoni teniszbajnoks\u00e1gon

Fotó: Handout/Thomas Lovelock - AELTC / Getty Images

Nem a sportszerűtlen viselkedés vagy a túl sok Pimm's elfogyasztása volt az oka annak, hogy a hercegné nem tudott jelen lenni a férfi egyes döntőjén − amelyet egyébként Murray nyert meg.

Előrehaladott terhes voltam Györggyel, így nem tudtam elmenni. Utána írtam Andy Murray-nek, hogy sajnálom, hogy nem voltam ott, de nagyon gratulálok neki

− magyarázta Katalin a BBC dokumentumfilmjében.

Azt is elárulta, hogy ki édesanyja, Carole Middleton kedvenc teniszezője, és kifejtette, hogy rajong Federerért:

Roger Federer az édesanyám szívtiprója. Nem hiszem, hogy bánná, hogy ezt elmondom róla!

A wimbledoni teniszbajnokság július 3-án kezdődik, és az alkalomból a walesi hercegné maga is teniszpályára lépett, hogy Roger Federerrel játsszon párosban.

Nyitókép: Visionhaus/Getty Images