kesha

Kesha: „Majdnem meghaltam januárban"

A Grammy-díjas énekesnő elárulta, hogy nemrégiben halálközeli élménye volt egy rutinszerű orvosi beavatkozás ritka szövődménye miatt.

Januárban majdnem meghaltam

– kezdte Kesha a SELF-nek egy június 20-án megjelent interjúban.

Az énekesnő egy évvel korábban azért vetette alá magát a petesejt-fagyasztási eljárásnak, mert több időt akart nyerni ahhoz, hogy átgondolja, mikor és akar-e egyáltalán gyermeket, anélkül, hogy a ketyegő biológiai órája miatt aggódna. A SELF szerint Kesha beavatkozása egy ritka, de súlyos szövődményhez vezetett, amit az orvosok részben a legyengült immunrendszerének tulajdonítanak.

Végre úgy érzem, hogy felépültem, de ez eltartott néhány hónapig. Borzalmas volt. Egyszerűen a saját kezembe vettem a reproduktív egészségemet. És kiállok amellett, hogy mindenki ezt tegye, és tisztelje a testét

– magyarázta Kesha, és kifejtette, hogy nem szeretné, ha története bárki mást befolyásolna, majd hozzátette:

Valószínűleg sokan érzik azt, hogy megosszák azt, amin keresztülmentek, ugyanakkor ezzel szinte azonnal kivívják azt is, hogy véleményt alkossanak róluk.

Kesha jelenleg egyébként legújabb stúdióalbumának, a Gag Order népszerűsítésével van elfoglalva, melynek címe egyfajta utalás a korábbi lemezproducerével, Dr. Luke-kal és jelenlegi kiadójával, a Kemosabe Records-szal folytatott jogi csatározására.

Kesha szexuális erőszakkal és testi sértéssel, valamint szexuális zaklatással vádolta Dr. Luke-ot. Az énekesnő 2014-ben beperelte, hogy megpróbáljon kibújni a szerződéséből, amit végül elutasítottak.

Ezt követően a zene producer perelte Keshát rágalmazásért, ami ellen az énekesnő most is harcol a bíróságon. Azonban június 13-án Dr. Luke jelentős győzelmet aratott Kesha felett, amikor megállapították, hogy a zenei producer közszereplő, ami megnehezíti számára annak bizonyítását, hogy soha nem zaklatta szexuálisan az énekesnőt.

Talán idegesebbnek kellene lennem, vagy mikroszkóp alá kéne tennem minden egyes mondatot, amit mondok, minden szempontból, de ezt már olyan régóta csinálom, hogy elegem lett

– fejezte be Kesha.