olasz villa es kertje szokokuttal

Kis szerencsével mi is megszállhatunk a Gucci-ház lenyűgöző villájában

A Gucci-ház 2021 egyik legnagyobb filmszenzációja. Lenyűgöző díszletei közül ez a valóságban is létező villa a Comói-tó partján egy különleges alkalom keretein belül most az Airbnb-n is kibérelhető.


Szökőkutak, freskók, több száz éves részletek: ez a villa a Comói-tó partján igazán méltó a Gucci névhez. A Gucci-ház című filmben ez a történelmi luxusvilla volt a család feje, Aldo Gucci otthona. A 17. században épület Villa Balbiano a környék egyik leghíresebb épülete, és leghíresebb lakója a 18. századi Olaszország egyik legbefolyásosabb embere, Durini bíboros volt, aki tovább bővítette az épületet, és hatalmas festménygyűjteményt hozott létre. Amíg itt élt, a Villa Balbiano Európa vezető értelmiségeinek találkozóhelye volt – persze, hogy mindenki szívesen jött vendégségbe ezek a kivételes helyen álló épületbe.

kilatas a villa balbiano udvararol

Fotó: Airbnb

Szerencsénkre nagyon szép állapotban maradt fenn a villa, néhány éve nyitott újra egy mindenre kiterjedő, öt éven át tartó renoválás után. Így a villa történelmi hangulatát megőrizve is tökéletesen alkalmassá vált arra, hogy a 21. század modern arisztokratáit befogadja.

A palotához privát séf és inasok hada is jár – hogy a bérlők úgy élvezhessék a híres olasz dolce vitát, ahogyan azt néhány száz évvel ezelőtt a villa eredeti tulajdonosai tették.

A hét újdonsága, hogy már elérhető az Airbnbn is: a foglalás december 6-án 12 órakor indul, az időpont, amiért pedig a fél világ versenyzik majd, 2022 március 30. Micsoda éjszakája lesz itt a nyertesnek!