katharine hepburn

Kilenc tény az isteni Katharine Hepburn életéről

Közel kilencven éves koráig játszott filmekben a vad szépségéről ismert Katharine Hepburn. Kilenc tényt hoztunk a titokzatos színésznőről, hogy a szerepein túl is beláthassunk az életébe.


1. Kilencéves korában fiúsan rövidre nyírta a haját, majd arra kérte a családját, szólítsák Jimmynek. Mindezt később azzal magyarázta, hogy úgy érezte, a fiúk sokkal több mókában vehetnek részt, mint ő.


2. Történelem és filozófia szakos diplomát szerzett egy pennsylvaniai főiskolán 21 évesen.


3.Első filmszerepét George Cukortól kapta 1932-ben.

4. Rendszeresen nadrágot viselt egy olyan korban, amikor akár le is tartóztathatták volna, mivel ezt a „női perverzió” megnyilvánulásának vélték.

5. Esélyes volt az Elfújta a szél főszerepére, de a casting utolsó körében David O. Selznick producer azt mondta neki,

„Nem látom magam előtt, hogy Rhett Butler 12 éven keresztül epekedik utánad”.


6. Élethosszig tartó hobbija volt a festészet, amelybe akkor szeretett bele, amikor az Aviátor című filmben megörökített Howard Hughes volt a partnere.

spencer tracy es katharine hepburn

Spencer Tracy és Katharine Hepburn

Fotó: GettyImages

7. Gyűlölte a nyilvánosságot: ritkán adott interjút, nem osztott autogramokat, és gyakran összeveszett a lesifotósokkal, emiatt megkapta az „Arrogáns Katharine” gúnynevet.


8. 26 éven keresztül titkolt, mégis sokak számára ismert szerelmi viszony fűzte nős kollégájához, Spencer Tracyhez, aki, bár külön élt feleségétől, sosem vált el tőle.


9. Mindmáig ő a legtöbb Oscarral díjazott színész: összesen négyszer ítélték neki a legjobb színésznőnek járó elismerést.Itt vannak a legjobb alakításai zanzásítva:Nyitókép: GettyImages